Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Liviu Dragnea a convocat CEx la ora 16.00 pentru a-i reconfirma susținerea / El a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul “Bombonica” / Sentința nu este definitivă

Breaking News:
 

Bursa de merit olimpic internațional pentru elevi, cât salariul minim brut

Cuantumul burselor de merit olimpic internațional pentru elevii premiați la olimpiadele şcolare internaţionale a fost mărit de Guvern, în ședința de joi, și extins la mențiuni.

Astfel, print-un proiect de lege de modificare și completare a Legii 235/2010, care prevede acordarea burselor de merit olimpic internațional elevilor care obțineau premiile I, II și III la olimpiadele școlare internaționale, Executivul a stabilit cuantumul lunar al acestora la 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată.

De asemenea, cuantumul lunar al burselor de merit olimpic internațional pentru elevii care obțin premiile I, II și II la olimpiadele şcolare internaţionale va fi raportat la salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei, după cum urmează:

  • Elevii care obțin locul I la o olimpiadă școlară internaţională vor primi o bursă de merit olimpic internațional în cuantum lunar echivalent cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.
  • Pentru elevii care obțin locul al II-lea, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul a 75% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.
  • Pentru locul al III-lea, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul a 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.

Anterior, cuantumul burselor de merit olimpic internațional era raportat la salariul minim garantat pe economie la data acordării bursei.

“Inițiativa Guvernului are drept scop susținerea învățământului de înaltă performanță și se înscrie pe linia programelor dezvoltate de Ministerul Educației Naționale pentru susținerea excelenței şcolare în învățământul preuniversitar”, se mai arată în comunicatul Executivului.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.