Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:
Zilele Institutului Clinic Fundeni - "Dăruim viață la înălțime". Programul sesiunilor științifice (14 - 17 septembrie 2017)

Carmen Orban, manager Institutul Clinic Fundeni: Mulțumită echipei de profesioniști reușim aici să salvăm oameni, să salvăm vieți

La Institutul Fundeni sunt înregistrate în fiecare zi, în medie 193 de cazuri de spitalizare, aproximativ 148 de cazuri de spitalizare continuă (pacienți acuți și cronici), în jur de 115 consultații în camera de gardă și circa 72 de consultații în regim ambulator, precum și 35 de intervenții chirurgicale.
Conf. dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni

”Evenimentul de anul acesta este dedicat pacienților și profesioniștilor Institutului. Eforturile permanente ale echipei medicale, având în spate tot suportul managementului, sunt traduse în rezultate, nu de puține ori, deosebite.

Dar atunci când vobim de 133.000 de pacienți internați în regim de spitalizare continuă, zi de zi, în 7 luni și de faptul că NOI dorim ca toți acești pacienți să fie mulțumiți și să primească tratamentul cel mai bun, atunci înțelegem cu adevărat ce înseamnă provocarea!”, a declarat în  exclusiviate pentru SECUNDA doamna Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.

Mulțumită echipei de profesioniști – personal medical și administrativ deopotrivă, pentru care sănătatea pacienților este ‘cauza’ pentru care luptă zi de zi – reușim aici, în Institutul Clinic Fundeni să atingem obiectivul fundamental pentru care am ales acest drum profesional: să salvăm oameni, să salvăm vieți“, a mai declarat conf. dr. Carmen Orban, joi, la deschiderea Zilelor Institutului Clinic Fundeni – ediția 2017 -, ce poartă drept motto deviza “Dăruim viață la înălțime”.

(Programul complet al sesiunilor științifice, ce se vor desfășura în perioada 14 – 17 septembrie, la finalul articolului)

“Pacientul este în centrul activității în cadrul Institutului Clinic Fundeni, toate demersurile – atât în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de îngrijire, îmbunătățirea permanentă a serviciilor medicale, cât și în raport cu dezvoltarea profesională a echipei Institutului – fiind concentrate înspre pacient, pentru oferirea unei îngrijiri la standarde înalte de calitate”, a asigurat Carmen Orban, care organizează Zilele Institutului Clinic Fundeni în fiecare an începând din 2011, de la preluarea funcției de manager.

La Institutul Fundeni sunt înregistrate în fiecare zi, în medie, 193 de cazuri de spitalizare de zi, aproximativ 148 de cazuri de spitalizare continuă (pacienți acuți și cronici), în jur de 115 consultații în camera de gardă și circa 72 de consultații în regim ambulator, precum și 35 de intervenții chirurgicale.

Institutul Clinic Fundeni se confruntă în fiecare zi cu patologii grele, complexe, mai ales din sfera renală, hematologică, digestivă și hepatică, se mai arată în comunicat, unde se precizează că în aceste patologii, activitatea de transplant este printre cele mai dezvoltate, la nivel național.

222 de transplanturi în primele 8 luni din 2017

De la începutul anului, până în luna septembrie 2017, în cele trei centre de transplant ale Institutului – Centrul pentru Uronefrologie și Transplant Renal, Centrul de Hematologie și Transplant Medular, Centrul pentru Boli Digestive și Transplant Hepatic – au fost realizate în total 222 de transplanturi.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2017, au fost efectuate 46 de transplanturi renale, 135 de transplanturi de celule stem hematopoietice, respectiv 41 de transplanturi hepatice.

Peste 46.400 de pacienți și 5.125 de intervenții chirurgicale, de la începutul anului

În ceea ce privește numărul de pacienți care au beneficiat de serviciile medicale ale Institutului Clinic Fundeni, în această perioadă, 46.469 de pacienți au avut nevoie de spitalizare de zi, 35.604 au necesitat spitalizare continuă, 5.125 de pacienți au suferit intervenții chirurgicale, în timp ce numărul acestor proceduri s-a ridicat la 9.402.

În ultimii ani, la Institutul Clinic Fundeni au avut loc transformări deosebit de importante: reabilitarea spaţiului dedicat primirii pacienţilor care vin cu programare; intrarea separată a ambulanţelor pentru cazurile de urgenţă faţă de intrarea pacienţilor cronici; reamenajarea spaţiului dedicat anatomiei patologice şi presecturii; reamenajarea sectorului de pretransplant medular; reamenajarea secţiilor de neurologie etc.

Pavilion de primire a pacienţilor, la standarde europene

În luna februarie 2016, managerul Carmen Orban a inaugurat la Intitutul Clinic Fundeni un PAVILION de primire a pacienţilor, la standarde europene.

Iată de ne-a declarat conf. dr. Carmen Orban, într-un interviu pentru SECUNDA, despre acestă investiție:

“Pentru prima dată într-un spital românesc am delimitat, la parter, intrările în spital în funcţie de tipul de pacient. Astfel, am construit un PAVILION pentru intrarea pacienţilor care vin cu bilet de trimitere, cu boli grave, care vor avea la dispoziţie o sală mare şi civilizată de aşteptare, unde vor putea să-şi întocmească foaia de internare.

Mai mult, birourile de internări vor avea afişaj electronic, evitând astfel statul în picioare şi aglomeraţia extremă de până acum.

De asemenea, binecunoscuta intrare cu faţa la şoseaua Fundeni va fi dedicată ambulanţelor şi pacienţilor gravi, care vor avea acces direct la camerele de gardă. Este proiectul meu de suflet, l-am visat şi mi-am închipuit întotdeauna că va arăta ca într-un spital occidental de top”.

În acest context, vă invităm să citiți interviul aici:

Premieră românească la Spitalul FUNDENI: Adio coadă la uşa medicului!
Programul sesiunilor științifice din cadrul Zilelor Institutului clinic fundeni (14 – 17 septembrie 2017)

Download (PDF, 804KB)

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv