Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Alegerea tipului de implant dentar nu e joacă de copil

Ați decis să vă faceți un implant dentar, dar, înainte să decideți unde mergeți, ar trebuie să vă informați: cât costă, unde este cel mai bine să îl faceți. Ascultați sfaturile prietenilor, urmăriți ofertele și comentariile de pe internet, dar nu v-ați lămurit: ce alegeți și cât costă? Este realist să vorbim despre “garanție pe viață”, așa cum ați găsit pe numeroase site-uri ale clinicilor de specialitate?

foto implant
Ce tip de implant dentar alegem

Primul lucru pe care trebuie să-l aflați este că există până la 2.500 de tipuri de implant dentar și va trebui să-l alegeți pe cel potrivit. Evident, nu puteți lua singur această decizie, așadar, primul pas este consultarea medicului implantolog.

Vorbim de o zonă importantă din punct de vedere estetic? Atunci, prioritatea numărul unu va fi bontul protetic, care va trebui să fie din zirconiu, frezat computerizat.

Sau ne lovim de problema unui os adiționat? În această situație, va fi necesar tratamentul suprafeței, pentru a ajuta integrarea în osul de calitate slabă. Implantul va fi în zona molarilor?  Înseamna că este nevoie de un implant foarte rezistent, aici fiind vorba de o masticație puternică.

Doriți o coroană foarte rapid, un implant de tipul “one day”? Vor fi obligatorii tratamentul suprafeței și un implant cu stabilitate primară. Așadar, medicul implantolog vă va ajuta să identificați condițiile necesare implantului pe care urmează să-l faceți. În momentul în care ați luat decizia potrivită, un procent de 50% din reușita implantului este asigurat.

“80% dintre problemele cu implantul dentar sunt generate de o alegere nepotrivită” afirmă dr. Răzvan Boberiș, Clinica 32. “Alte cauze ale eșecului implantului, încă din primul an de la efectuarea lucrării, pot fi igiena deficitară sau bolile sistematice. Din aceleași motive, unele implanturi pot eșua după doar câțiva ani. Colesterolul mărit și deficitul de vitamina D pot fi, de asemenea, cauze ale problemelor cu implantul.

Cât despre garanție, putem vorbi de o durată de funcționare a implantului pe viață, dacă sunt respectate condițiile de ambele părți: medic și pacient”, mai spune dr. Răzvan Boberiș.

Concluzia este clară. În momentul în care porniți la drum pentru efectuarea unei lucrări de tipul implantului dentar, este recomandat să parcurgeți cu atenție etapele necesare și să faceți alegerea în funcție de planul de tratament realizat de medicul implantolog. Ulterior, se poate discuta de un buget și selectarea materialelor. Apoi, atenția pe care o acordați îngrijirii propriei persoane rămâne factorul decisiv în durata de viață a implantului, alături de controalele periodice, care se fac o dată pe an.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv