Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

 POLITICĂ: PNL, USR și PMP au depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă / JUSTIȚIE: Curtea de Apel Bucureşti a respins extrădarea jurnalistului turc Kamil Demirkaya

Breaking News:
 

Corp nou de clădire pentru vizitatori la Spitalul de Urgență Floreasca

Un nou corp de clădire care facilitează accesul vizitatorilor și aparținătorilor, separat de procesul medical, a fost deschis miercuri.

Lucrările au început în urmă cu un an, iar valoarea totală a investiției, de 13 milioane de lei, a fost suportată integral din bugetul Primăriei Sectorului 1.

În suprafață de aproximativ 1.200 mp, iar accesul în sălile pentru aparținători și vizitatori se poate face la toate etajele spitalului, prin două lifturi cu o capacitate maximă de 18 persoane fiecare.

De asemenea, a fost amenajată o scară de incendiu, pentru evacuarea pacienților, în caz de calamitate, .

Acest corp de clădire a fost proiectat pentru a putea să funcționeze, în caz de nevoie, separat de restul spitalului, având propriile rețele de utilități.

Totodată, prin realizarea acestei clădiri s-a reglementat și problema aprovizionării spitalului cu materiale necesare funcționării, prin montarea unui lift special.

La inaugurarea noului corp de clădire au participat managerul spitalului, Mihai Vasilescu, și șefii de secție ai unității medicale.

În cadrul discuțiilor, reprezentanții corpului medical i-au prezentat edilului sectorului 1 principalele nevoi ale Spitalului Floreasca: amenajarea unui amfiteatru, întrucât spitalul trebuie să fie dotat și cu un spațiu de învățare, precum și construirea unei pasarele de legătură între corpurile clădirii, destinată secției de arși.

Conducerea unității medicale s-a angajat să colaboreze cu reprezentanții Primăriei Sectorului 1 pentru a stabili destinația viitoare a Spitalului Floreasca.

Prezent la inaugurare, primarul Dan Tudorache a reafiurmat că ”investițiile în sănătate reprezintă una dintre prioritățile mele în calitate de primar al sectorului 1. De aceea mi-am asumat construirea celui mai modern spital de urgență din Capitală, care se va numi ”Sfântul Vasile cel Mare”. Însă, ridicarea unui nou spital de urgență nu înseamnă că vom opri investițiile în Spitalul Floreasca sau în celelalte unități medicale pe care le vom reloca la noul spital, întrucât aceste clădiri își vor păstra funcționalitatea medicală”.