Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Cum rezolvă Firea criza de sânge: Dăm un teren în curtea Spitalului Filantropia pentru un centru de transfuzie

Firea își face imagine lângă șefa Centrului de Transfuzie Sanguină, lansând campania “O picătură de sânge poate salva o viață!”

În urma avertismentului șefei de la Centrului de Transfuzie Sanguină București, Doina Goșa, privind reducerea la jumătate, în timul caniculei, a numărului persoanelor care donează sânge, primarul general Gabriela Firea a prins momentul să puncteze la capitolul imagine.

Gabriela Firea și Doina Goșa au dat miercuri startul campaniei “O picătură de sânge poate salva o viață!”

Astfel, Firea a dat miercuri startul campaniei “O picătură de sânge poate salva o viață!” și a anunțat, cu această cocazie, că va pune la dispoziția Ministerului Sănătății (MS) un teren din curtea Spitalului Filantropia va fi pus  pentru realizarea unui nou centru de transfuzie sanguină al Capitalei.

Firea a declarat că Goșa a rugat-o acest lucru: 

“Am primit rugămintea de la doamna director a Centrului de Transfuzii de Sânge din București de a pune la dispoziție un teren de o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați pentru a se construi un nou centru de transfuzii, deoarece acesta funcționează acum într-o clădire cu bulină roșie. În curtea Spitalului Filantropia, unde acum se află o clădire în ruină, vom pune la dispoziție această suprafață de teren Ministerului Sănătății, în scopul realizării noului centru de transfuzii al Capitalei”.
 
Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București, Doina Goșa, a spus că instituția pe care o reprezintă funcționează într-o clădire care nu a fost consolidată.

“Știe toată lumea că noi funcționăm într-un bloc de locuințe care e construit de aproape 100 de ani, care nu a suferit niciodată o reabilitare tehnică, o consolidare, care nu are structură antiseismică pentru un cutremur de 7 grade, de exemplu, și ne imaginăm cu toții ce s-ar întâmpla dacă ar veni acest cutremur și centrul de transfuzie s-ar prăbuși cu personal cu tot”, a spus Goșa.

Cu această ocazie, ea și-a exprimat speranța că se va rezolva problema persoanelor cu talasemie și hemofilie. “Centrul nou e absolut necesar și poate cu acest prilej rezolvăm problema și a talasemicilor, și a hemofilicilor”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv