Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Dăncilă se întâlnește cu Ursula von der Leyen pentru a-și impune comisar european pe unul dintre penalii Plumb sau Nica / EXTERNE: Iohannis se întâlnește cu Trump la Casa Albă / 

Breaking News:
 

Elevii de clasa a VI-a susțin prima proba la Evaluare Națională 2019

Peste 170.000 de elevi dn clasa a VI-a suțin, miercuri, prima proba la Evaluare Națională 2019, cea de climbă și comunicare.

elevi, scoala

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, următoarea probă – cea la Matematică şi Ştiinţele naturii – va avea loc joi.

Durata testării este de 60 de minute, din momentul primirii subiectelor.

În cadrul evaluării de la limbă și comunicare, se vor testa două competențe: receptarea unui mesaj scris, cu aplicații pe texte nonliterare, și modul în care elevul se raportează la situaţii, experienţe și “probleme”, posibil a fi întâlnite în viaţa reală, în universul şcolar, dar și social al elevului.

Elevii vor primi două texte: unul în limba română şi unul într-o limbă modernă (limba modernă I studiată). Aceste texte au o temă comună. 

Rezultatele evaluărilor naţionale la clasa a VI-a au ca scop elaborarea planurilor individualizate de învăţare ale elevilor şi preorientarea şcolară. Rezultatele se vor comunica doar părinţilor elevilor care le susţin. 

0 Shares