Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Dăncilă se întâlnește cu Ursula von der Leyen pentru a-și impune comisar european pe unul dintre penalii Plumb sau Nica / EXTERNE: Iohannis se întâlnește cu Trump la Casa Albă / 

Breaking News:
 

Evaluarea Naţională: s-au înscris 154.956 de absolvenți ai clasei a VIII-a pentru absolvenții de clasa a VIII-a începe în 18 iunie

Examenul de Evaluare Naţională pentru absolvenții de clasa a VIII-a va debuta marți, 18 iunie, pentru 154.956 de elevi, conform situației centralizate de Ministerul Educaţiei, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

sursă foto: realitatea.net

Pe 20 iunie se va desfăşura proba scrisă la matematică, iar pe 21 iunie este programată proba la Limba şi literatura maternă.

La fiecare probă, elevii vor avea la dispoziţie două ore pentru rezolvarea subiectelor.

Ministerul Educației Naționale pune la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE 0800801100, pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Numărul va fi disponibil în perioada 18 – 20 iunie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 21 iunie, între orele 8:00 -14:00.

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media obţinută are o pondere de 80% din media de admitere la liceu, iar media generală de absolvire a claselor V-VIII are o pondere de 20%.

Primele rezultate ale Evaluării Naţionale vor fi afişate pe data de 25 iunie. În aceeaşi zi, candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii.

În perioada 26-28 iunie vor fi soluţionate contestaţiile, iar afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 29 iunie.

Repartizarea computerizată la liceu a celor care au promovat Evaluarea Națională va avea loc pe 12 iulie. 

0 Shares