Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Nicușor Dan a intrat în cursa internă a USR pentru candidatura la șefia Primăriei Capitalei / JUSTIȚIE: Anchetatorii reconstituie, timp de două zile, crimele din Caracal / Dincă a fost mutat la arestul IPJ Olt / ANM: Vremea se răcește semnificativ / Un val de aer polar străbate țara de miercuri până vineri /

Breaking News:
 

Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII-a, cu înscrieri din oficiu anul acesta

Anul acesta, elevii care au absolvit clasa a VIII-a nu se vor mai înscrie individual pentru examenul de Evaluare Națională, deoarece operațiunea va fi făcută de către secretarii şcolii, conform evidenţelor unităţii.

sursă foto: realitatea.net

Astfel, elevii și părinții nu vor mai avea un stres în plus.

 

În perioada 11 – 13 martie a avut loc simularea Evaluării Naționale.

elevii de clasa a VII-a vor lua vacanță la sfârșitul acestei săptămâni, în 7 iunie.

Examenul va începe în 18 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Cea de-a doua probă scrisă va fi la Matematică, în data de 20 iunie.

Ultima probă – la Limba și literatura maternă, va fi susținută de elevi în data de 21 iunie.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie, până la ora 12:00. Înregistrarea contestaţiilor va fi în intervalul orar 14:00 – 20:00.

Rezultatelor finale vor fi afișate sâmbătă, 29 iunie.

Ulterior afişării rezultatelor, în perioada 3 – 7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeaşi procedură şi absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să fie admişi în licee din alt judeţ.

Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4 – 8 iulie.

Repartizarea computerizată

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a este programată vineri, 12 iulie 2019.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

5 Shares