Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă: predicțiile USR sunt pentru ea “predilecții” / ANM: Vremea se răcește semnificativ în toată țara / EXTERNE: Guvernul May a adoptat cu greu proiectul de acord cu UE pentru Brexit / Documentul trebuie să treacă însă de parlament / Mai mulți miniștri au demisionat

Breaking News:
 

FSLI, semnal de alarmă: “Numărul incidentelor violente din şcoli creşte cu aproape 50% anual”

Săptămâna trecută a circulat în mediul online imagini cu o profesoară din Teleorman agresată de un elev de clasa a opta, spre amuzamentul colegilor de clasă.

sursa foto mditv.ro

Cu această ocazie, membrii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au ţinut să tragă un nou semnal de alarmă în legătură cu situaţia tot mai violentă din unităţile de învăţământ din România.

Deşi în ultimii ani s-au luat tot felul de măsuri care au transformat, practic, şcolile în adevărate închisori, cei de la FSLI susţin că numărul incidentelor violent creşte cu aproape 50% anual.

Astfel s-a ajuns ca în ultimul an şcolar să avem peste 19.000 de incidente violente, respectiv aproape 70 de cazuri de violenţă pe zi.

Şi astea sunt doar cifrele oficiale. Pentru că neoficial vorbim de peste 30.000 de cazuri de violenţă, însă multe dintre acestea nu sunt raportate la nivelul inspectoratelor şcolare.

“FSLI este împotriva actelor de violenţă, abuz sau vandalism care au loc în orice spaţiu public, cu atât mai mult în unităţile de învăţământ. Anul trecut, un cadru didactic din judeţul Botoşani a fost lovit cu violenţă de un părinte chiar în faţa colectivului de elevi, fiind transportat la spital. FSLI a demonstrat că este un partener real al elevilor şi al părinţilor şi, pentru că ne dorim un sistem de educaţie sănătos, atragem atenţia opiniei publice, dar şi Guvernului şi Parlamentului României, că astfel de situaţii nu trebuie să se întâmple în unităţile de învăţământ. Şcoala trebuie să fie mediul care-i formează pe tineri pentru a fi buni cetăţeni şi nu un spaţiu propice pentru încurajarea apariţiei viitorilor infractori. FSLI solicită Inspectoratului Şcolar Teleorman, precum şi Ministerului Educaţiei să verifice ce s-a întâmplat cu exactitate în unitatea de învăţământ şi să ia măsurile care se impun, potrivit legislaţiei în vigoare. Cerem Guvernului şi Parlamentului măsuri de protecţie pentru cadrele didactice, măsuri de care beneficiază alte categorii profesionale. Considerăm că orice atingere a integrităţii fizice sau morale a unui cadru didactic trebuie să fie drastic pedepsită. Suntem convinşi că părinţii ne vor sta alături în acest demers, precum şi elevii”, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

Preşedintele FSLI a atras atenţia asupra faptului că există încă din 2015 un proiect de act normativ prin care ar urma să se introducă noi măsuri de protecţie, dar între timp proiectul a fost pierdut pe drum de parlamentari care l-au închis într-un sertar.