Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

BRUXELLES: Negocierile între PE și Consiliul UE pentru desemnarea lui Kovesi procuror european se reiau pe 27 martie / POLITICĂ: Dăncilă pregătește o nouă remaniere 

Breaking News:
 

Locuitorii din Pașcani și alte trei comune au interzis la donarea de sânge

Reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii Sangvine Iași anunță, vineri, că rezidenții din patru localități au primit interzis la donarea de sânge.

sursă foto: ASSMB

S-a ajuns la această situație după ce în localitățile respective, Pașcani, Probota, Plugari și Movileni, au fost depistate mai multe cazuri de infestare virusul West Nile, virus care în țară noastră activează în perioada mai-octombrie și care se transmite prin înțepătura de țânțar.

“Începând cu luna mai şi până la sfârşitul lunii octombrie poate apărea infecţia cu virusul cu West Nile. Până în acest moment avem comunicate patru localităţi unde au fost identificate patru cazuri de infecţie cu virusul West Nile. Conform legislaţiei în vigoare, persoanele care provin din aceste zone nu sunt acceptate la donarea de sânge într-un interval de 28 de zile. Noi am postat şi pe pagina de Facebook pentru a nu pune lumea pe drumuri degeaba. Până acum, şapte persoane care provin din aceste zone au fost refuzate de la donare. În continuare ne confruntăm cu lipsa de sânge şi invităm cetăţenii să doneze acest lichid vital”, a fost mesajul transmis de Lavinia Scripcaru, directorul CRTS Iaşi.