KIA

Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

KIA

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Dragnea convoacă Parlamentul în sesiune extraordinară/ Vrem ca pe 29 ianuarie să avem votul de învestitură a noului Cabinet / GUVERN: Premierul interimar Mihai Fifor l-a demis pe șeful Poliției Române, Bogdan Despescu / În locul lui l-a împuternicit 6 luni pe șeful DGA, Cătălin Ioniță

Breaking News:
 

Lovitură pentru elevi! Nu mai au voie cu telefoanele la orele de curs

Liviu Pop, ministrul Educației, a anunțat marți seara, pe pagina sa de Facebook, că s-a aprobat noul Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP).

Actul respectiv aduce numeroase modificări în sistemul educațional, iar una dintre acestea prevede ca elevii să aibă interzis la utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs.

Pentru a nu perturba ora de curs, toate telefoanele elevilor vor fi încuiate într-un loc special amenajat în sala respectivă. Liviu Pop vrea, astfel, să-i împiedice pe elevi să se mai filmeze când hărțuiesc cadrele didactice sau se amuză pe seama lor.

Alte schimbări iau în calcul posibilitatea ca elevii să nu mai poată fi pedepsiți dacă nu au uniformă și nici să nu mai fie puși să asigure efectuarea serviciului pe școală.

Imediat au apărut și contestatarii lui Pop. Aceștia îl acuză pe ministrul Educației că a încălcat legea, modificând drepturi altfel decât prin Statutul Elevului.

De asemenea, Pop este acuzat că a luat aceste măsuri de capul lui, fără să se consulte cu cei implicați direct, respectiv elevi, profesori și părinți.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.