POLITICĂ: Băsescu îl acuză de iresponsabilitate pe Dragnea după ce liderul PSD a anunţat că nu ar vrea să-i oblige pe părinţi să-şi vaccineze copiii/ PENALI: Interlopul Alen Moisin, arestat preventiv pentru 30 de zile/ 

Breaking News:
 

Mersul la muncă pe jos sau cu bicicleta scade riscul de dezvoltare a unor boli sau de moarte prematură

Specialiştii britanici de la UK Biobank au dat publicităţi, joi, un studiu menit să promoveze deplasarea către locul de muncă pe jos sau cu bicicleta.

Astfel, în urma rezultatelor colectate de la aproape 300.000 de persoane a rezultat că deplasarea către locul de muncă pe jos sau cu bicicleta face să scadă riscul de a dezvolta anumite boli sau de moarte prematură.

Mersul cu bicicleta la muncă scade cu 45% riscul de cancer şi cu 46% pe cel de boli de inimă. În schimb, mersul pe jos la locul de muncă scade cu 27% riscul de a dezvolta boli de inimă şi cu 36% riscul de deces din cauza acestor boli.

Concluzia specialiştilor este cât se poate de clară: “trecerea de la maşini la moduri mai active de deplasare va contribui la o îmbunătăţire a traficului în centrele urbane aglomerate şi va reduce poluarea din atmosferă, având totodată beneficii pentru sănătate”.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.