Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Metodologia de evaluare a calității manualelor școlare, în dezbatere publică

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică metodologia de evaluare a calității proiectelor de manuale școlare pentru învățământul preuniversitar, ce va fi realizată de 3 experți: un cadru didactic din învățământul superior, unul  din preuniversitar și un specialist extern în domeniul pedagogie/ psihologie/ psihopedagogie.

Iată ce prevede metodologia:

  • Un proiect de manual școlar va fi considerat admis atunci când întrunește minimum 85 de puncte din 100 de puncte posibile.
  • Ofertanții nemulțumiți de rezultatul evaluării au dreptul de a depune contestație în termen de 48 de ore de la primirea comunicării.
  • CNEE va organiza în termen de 15 zile lucrătoare, sesiune de reevaluare a proiectelor de manuale școlare pentru care ofertanții au depus contestație.
  • Reevaluarea proiectelor de manuale școlare se va organiza utilizând aceeași procedură ca în procesul de evaluare, dar cu alți 3 experți. În cazul în care se constată, pentru același proiect de manual, diferențe mai mari de 10 puncte între punctajul final din sesiunea de evaluare și cel final din sesiunea de reevaluare, cele două comisii se convoacă la sediul CNEE pentru mediere cu privire la punctajul acordat pe baza criteriilor de evaluare a calității științifice.
  • Rezultatul sesiunii de reevaluare se comunică ofertanților și este definitiv.
  • Toate proiectele de manuale școlare declarate admise vor fi avizate științific de câte o comisie pe fiecare domeniu formată dintr-un reprezentant al Academiei Române, un reprezentant al Institutului pentru Științe ale Educație și un reprezentant al MEN/CNEE.
  • După aceea ele vor fi aprobate prin ordin de ministru pentru utilizarea la clasă și vor fi postate, fără datele de indentificare ale ofertanților, pe platforma www.manuale.edu.ro, în vederea realizării selecției și comenzilor.
  • Manualul școlar care înregistrează cele mai multe comenzi este declarat manual școlar de bază și va fi înaintat EDP în vederea editării, tipăririi și distribuirii gratuite în toate unitățile școlare din învățământul preuniversitar.
  • Autorii sau grupurile de autori se pot adresa oricărei edituri, inclusiv EDP, pentru editarea și tipărirea în vederea utilizării extinse la clasă.

MEN precizează că aceste manuale alternative la manualul școlar de bază pot fi achiziționate de pe piața liberă.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv