KIA

Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

KIA

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTITIE: Ministrul Tudorel Toader este așteptat să anunțe dacă depune la CCR sesizarea pe tema lui Kovesi

Breaking News:
 

Primăria Sectorului 1 extinde sistemul danez de educaţie în creşe şi grădiniţe

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 anunţă implementarea la unităţile de învăţământ ce ţin de această instituţie a unor prevederi preluate din sistemul danez de educaţie pentru creşe şi grădiniţe.

Conferinţa de presă de lansare a acestui proiect va avea loc joi, 20 aprilie 2017, începând cu orele 10.00 la “Centrul Româno-Danez pentru Educaţie Integrată” de pe Bulevardul Mareşal Averescu nr. 17.

La acest eveniment vor participa Ambasadorul Danemarcei în România, Excelenţa Sa Karsten Vagn Nielsen, Viceprimarul Sectorului 1, Daniela Popa, Preşedintele Consiliului Local Sector 1, Alexandru Ştefan Deaconu, Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, Dănuţ Ioan Fleacă, Pro Rectorul VIA University College, Erik Hygum şi Preşedintele Asociaţiei Centrul de Resurse şi Formare în Profesiuni Sociale Pro Vocaţie, Georgeta Jurcan.

Primăria Sectorului 1 a demarat în anul 2012, în colaborare cu “Villum Foundation & Velux Foundation” şi VIA University College, Danemarca, un proiect pilot de implementare a sistemului danez de educaţie în creşele din sectorul 1, adaptat contextului din România. Astfel, în anul 2013 în Sectorul 1 a fost inaugurat Centrul Româno-Danez pentru Educaţie Integrată, aflat pe bulevardul Mareşal Averescu nr. 17, cu o capacitate de 30 de locuri. Modelul implementat în această creşă s-a bucurat de un mare succes în rândul comunităţii locale, fiind prima creşă din Romania cu o cerere de trei ori mai mare decât capacitatea centrului.

La sfârşitul lunii ianuarie 2017 Consiliul Local Sector 1 a aprobat proiectul strategic de extindere a conceptului danez de educaţie, dupa modelul pilot RODACIE, în toate creşele, asigurându-se tranziţia către grădiniţele de stat din această zonă administrativă. Modelul danez de educaţie, unul dintre cele mai apreciate şi mai performante din Europa, are în centru un copil fericit, autonom, cu iniţiativă şi creativitate într-un mediu pozitiv şi stimulativ.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.