Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Toader anunță modificarea abia peste 10 zile, prin OUG, a recursului compensatoriu /  ACTUALITATE: Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 26 

Breaking News:
 

Săptămâna Europeană a Imunizării. Dezbatere la Spitalul Clinic colțea

La Spitalul Clinic Colțea din București va avea loc luni o dezbatere dedicată Săptămânii Europene a Imunizării (23 – 29 aprilie), ce are ca scop atragerea atenției asupra importanței vaccinării pentru prevenirea transmiterii unor maladii grave.

Evenimentul este organizat de Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie, Spitalul Clinic Colțea și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș”, în parteneriat cu Primăria Capitalei, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și Colegiul Medicilor din Municipiul București.

Datorită vaccinurilor, majoritatea copiilor și adulților din regiunea europeană sunt imuni la rujeolă, rubeolă, hepatita B, oreion, difterie, pertussis, tetanos, poliomielită și infecția pneumococică.

De asemenea, forme severe de boală sunt produse de infecția rotavirală și de infecția cu papilomavirusul uman.

Din nefericire, sunt încă prea mulți copii lipsiți de protecția de care au nevoie. Unul din 15 sugari din regiunea europeană nu a primit prima doza de vaccin rujeolic în 2016 și 1 din 21 nu a primit toate dozele recomandate de vaccinuri împotriva difteriei, tetanosului și pertussis.

De asemenea, 49 de oameni au murit din cauza complicațiilor produse de rujeolă și 124 de decese s-au produs din cauza gripei, de anul trecut, până azi, potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică.