Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

 POLITICĂ: La Parlament are loc Consiliul Național al PSD, urmat de CEx / Amnistia și grațierea, tot mai cerută la vârful partidului

Breaking News:
 

Şeful Spitalului Judeţean Sibiu, dezvăluiri incredibile şi acuze uluitoare în criza imunoglobulinelor

Cum deja cam toată România ştie, sute de pacienţi din întreaga ţară sunt în pericol din cauza absenţei imunoglobulinelor de pe piaţă.

sursa foto sibiu100.ro

Pacienţii cu probleme ale sistemului imunitar aşteaptă cu nerăbdare ca autorităţile să rezolve problema tratamentului de care au mare nevoie.

Însă aşteptarea prelungită i-a adus pe mulţi, inclusiv copii, în pragul disperării. Iar după ce medicul Alexis Cochino, de la Institutul Alfred Rusescu, din Bucureşti, a recunoscut că are pacienţi care se gândesc la sinucidere, Cornel Benchea, managerul Spitalului Judeţean Sibiu, vine şi el cu dezvăluiri uluitoare.

Benchea recunoaşte că, în ultimele zile, statul a început să distribuie Pentaglobin la unităţile din ţară, dar atrage atenţia asupra faptului că “Pentaglobinul se foloseşte pentru imuno-deficienţe doar în urgenţe. Nu poate înlocui Intratecul, de care noi avem mare nevoie, nu este pe program naţional, iar unii medici chiar consideră că este contraindicat”.

Mai mult, Benchea acuză faptul că “de două luni batem pe la toate uşile posibile şi imposibile şi nu primim decât promisiuni neonorate”.

Într-o situaţie atât de critică, Benchea a început demersurile necesare pentru ca cei şase pacienţi din Sibiu cu astfel de probleme să fie transferaţi în străinătate pentru a primi acolo tratamentul adecvat. Problema este că doar patru dintre ei îşi permit cheltuielile adiacente.

Şeful Spitalului Judeţean Sibiu îi acuză pe cei de la Unifarm că au monopol pe importul şi distribuirea de astfel de medicamente şi nu s-au obosit să asigure stocurile din timp, aruncând vina în curtea taxei clawback iniţiate de guvern.