Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Ședință de Guvern / Evaluarea Națională 2019: Absolvenții de gimnaziu susțin proba la matematică / 

Breaking News:
 

Simularea Evaluării Naționale 2019, cu subiecte greșite la Matematică

Proba scrisă la Matematică a fost ratată la simularea Evaluării Naţionale 2019 a fost ratată în comuna Răchitoasa din judeţul Bacău, după ce elevii de clasa a 8-a au primit subiectele de anul trecut.

sursă foto: observator.ro

În aceste condiții, elevii vor repeta proba, dar Inspectoratul Școlar Județean Bacău spune că greşeala aparţine comisiei.

Înainte de fiecare examen de Evaluare Naţională, au loc instruiri ale comisiilor, iar ştergerea subiectelor, din anii trecuţi, din calculator este printre primele sarcini. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat la şcoala din comuna Răchitoasa, simularea la matematică va fi reluată, cu alte subiecte.

„Este vorba doar despre elevii de clasa a 8-a, care la proba de matematică într-adevăr au primit subiectele de anul trecut, din pricina faptului că acestea se aflau salvate în calculatorul pe care s-a făcut descărcarea în ziua probei de matematică. E regretabil că s-a întâmplat acest lucru, elevii au continuat proba cu pricina, deci ei au trăit, au experimentat simularea examenului, până la urmă. Ei au susţinut proba în condiţii de examen, au experimentat ceea ce înseamnă monitorizarea video, dispunerea în bancă, doar subiectul a fost cel din anul şcolar trecut. Acesta a fost un exerciţiu util membrilor comisiei, până la urmă, pentru că în felul acesta au înţeles cât este de importantă pregătirea examenului, şi aceasta va fi un exerciţiu util tuturor, pentru că nu doar elevii trebuie să fie pregătiţi, ci şi comisiile aferente”, a declarat, marţi, corespondentului Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, Oana Bărbuţ.

„Elevii au rezolvat la clasă subiectele de anul acesta şi urmează să mai susţină o simulare la matematică şi vor primi alte subiecte alcătuite de către colegii noştri din inspectorat. Tot aceştia vor şi superviza desfăşurarea probei. De altfel, subiectele de anul acesta sunt pe structura celor de anul trecut. Comisia de la Răchitoasa va fi monitorizată până la sfârşitul anului şcolar pentru a ne asigura că totul se va desfăşura în mod corect la examen. Noi am ştiut încă din acea zi ce s-a întâmplat, am informat ministerul, s-au purtat discuţii, preşedintele comisiei a dat o notă scrisă referitoare la ceea ce s-a întâmplat. Noi am luat demersuri încă din ziua cu pricina. Doamna director a făcut o notă scrisă, aceasta poate fi considerată o formă de sancţiune”, a adăugat Oana Bărbuţ.

27 Shares