Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Terapii alternative, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor

Peste 1.000 de copii și tineri cu nevoi speciale vor beneficia de terapii alternative prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor, în perioada decembrie 2015 – august 2016, în cadrul celor 19 proiecte selectate. 

copii, deficiente, papusa

În total au fost depuse 87 de proiecte depuse de către organizațiile non-profit și asociațiile care derulează proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională.

Dintre cele 19 ONG-uri câștigătoare 7 vor obține finanțare pentru prima dată iar alte 12 s-au mai numărat printre beneficiari în ediții anterioare ale acestui Program.

Fondurile alocate de MOL România pentru această ediție a Programului sunt de 313.500 lei.

Proiectele finanțate 

Asociația Little People va concepe un kit de internare pentru copii cu afecțiuni oncologice. Instrumentele unice, precum păpușa terapeutică, cartea de activități și instrumentele medicale integrate în jocul cu tematică medicală va permite copiilor bolnavi de cancer familiarizarea într-o manieră interactivă cu mediul de spital, cunoașterea și înțelegerea procedurilor medicale, adaptarea la contextul de boală și găsirea unor mecanisme prin care să realizeze un management eficient al propriilor emoții. 

Scopul principal al proiectului conceput de Asociația Help este dotarea unui cabinet multisenzorial cu instrumentele de bază, iar prin activitățile derulate în cadrul acestuia se va contribui la dezvoltarea funcțiilor senzoriale, motrice și cognitiv-emoționale ale copiilor participanți în proiect.

Asociația Tandem va oferi cursuri speciale de dans pentru copii nevăzători de la Şcoala de Deficienţi de Vedere Austrului din Bucureşti, creând un cadru metodologic de lucru cu persoane nevăzătoare și formând instructori de dans care să poată lucra în paralel şi împreună cu şcolile de nevăzători pentru a preda noţiuni de dans şi conştientizare corporală tinerilor cu deficienţe de vedere.

Proiectul Asociației Clubul Sportiv Timișoara va contribui la reabilitarea psihosocială și emoțională a unor copii preșcolari cu afecțiuni neuropsihiatrice. Echipa multidisciplinară implicată în proiect a dezvoltat un program complex de intervenție timpurie, ce vizează dezvoltarea unor noi strategii de coping și creșterea factorilor de reziliență la copiii și familiile acestora.

Asociația persoanelor cu deficiențe de auz “Ascultă Viața!” și-a propus ajutarea copiilor cu deficiențe de auz şi cu deficienţe senzoriale multiple să-şi dezvolte abilități de viață independentă, psihomotrice, de relaționare și comunicare, dar și de sensibilizare cu privire la obiectele caracteristice domeniului artistic rezultate din activitatea de olărit.

Scopul proiectului oferit de Asociația Corabia Prieteniei este să contribuie la îmbunătățirea calității vieții copiilor cu tulburări de dezvoltare a limbajului. Prin joc, desen, pictură, modelaj şi dramaterapie, copiii vor descoperi noi resurse, vor avea posibilitatea să se exprime şi să se facă văzuți.

Fundaţia „Salvator” îşi propune prin proiectul „Bucuria Călăriei” activităţi de stimulare multisenzorială prin terapia ecvestră, urmărind recuperarea şi dezvoltarea personală armonioasă a copiilor cu dizabilităţi, facilitând formarea autonomiei personale şi integrarea şcolară şi socială.

Proiectul conceput de Fundaţia Creştină Elim vizează reabilitarea psiho-socială şi motorie a unor copii cu afecţiuni neuromotorii şi cu tulburări de comportament prin amenajarea unei camere multisenzoriale și prin derularea unor activități terapeutice în cadrul acesteia.

Fundația Inimă de Copil va oferi posibilitatea pentru copii cu dizabilități din județele Galați, Brăila și Tulcea să beneficieze săptămânal, pe lângă terapiile de reabilitare și recuperare pe care le oferă deja centrul, și de terapie emoțională prin stimulare polisenzorială în vederea schimbării stării emoționale.

Asociația Autism Transilvania va oferi ședințe de interacțiune prin muzică unor copii cu autism, contribuind la dezvoltarea autonomiei personale, a comunicării, al limbajului, a abilităţilor de socializare și de exprimare emoțională, concomitent cu diminuarea comportamentelor inadecvate şi a stereotipiilor.

Programul Asociației Bóbita vizează copii cu boli cronice, oferind suport prin joc dramatic, dans, jocuri experiențiale, terapie prin artă, contribuind la redobândirea echilibrului psihic și fizic ale acestor copii.

Fundația Hospice Emanuel din Oradea oferă intervenţii psihosociale terapeutice în scopul minimalizării distresului şi anxietăţii experimentate de copii în mediul spitalicesc şi asigurării creşterii şi dezvoltării lor optime în perioada internării în spital și după întoarcerea acasă.

Asociaţia Audiosofia se adresează prin acest proiect copiilor hipoacuzici (purtători de implant cohlear sau de aparate auditive convenţionale) printr-un program de terapie prin joc şi dramaterapie. În luna mai 2016 în Bucureşti, 30 de copiii participanţi la proiect vor evolua pe scenă la Congresul European de Dramaterapie şi se va realiza şi un film documentar despre proiect.

Asociaţia HorsEmotion îşi propune îmbunătăţirea calităţii vieţii unui număr de 10 copii instituționalizati care trăiesc cu dizabilități prin servicii de hipoterapie, terapie asistată de animale și terapie prin joacă.

Proiectul conceput de Asociaţia Română pentru Studiu şi Intervenţie în Traumă își propune utilizarea unor metode moderne de evaluare și terapii emoționale în combinație cu grupul de suport folosind tehnici expresive artistice pentru depistarea și terapia tulburărilor de dezvoltare ce apar la copiii instituționalizați care au suferit traume precoce de natură interpersonală.

Obiectivul proiectului Asociaţiei Prosperitas Vitae este recuperarea neuro-psiho-motorie a copilului cu dizabilități prin intervenție timpurie complexă și personalizată, atingerea nivelului de dezvoltare maxim posibil, și crearea bunăstării psihice la o vârstâ cât mai fragedă pentru cei 40 de copii incluşi în proiect.

Asociaţia Kozmutza Flóra îşi continuă activităţile proiectului din anul 2014 pentru 20 de copii. Scopul proiectului este de a îmbunătăți capacitățile motrice deficitare, de a dezvolta independența în apă și de toate zilele, prin activități țintite și ludice de acvaterapie, profitând de efectele benefice ale apei și înotului, și prin aceste experiențe pozitive dezvoltarea auto-evaluării, încrederii în sine și personalității copiilor participanți.

Asociația Lumina va aplica terapie prin joacă pentru copii care suferă de boli limitatoare de viaţă. Prinvizualizare creativă, poveşti terapeutice, stimulare tactilă şi senzorială, nisip kinetic şi „clown-therapy”, cei 17 copii înscrişi în proiect vor fi susţinuţi în in dezvoltarea lor emoţională, în depăşirea momentelor traumatice şi în dezvoltarea mecanismelor de coping şi gestionare a bolii.

Fundaţia de Abilitare Speranţa îşi propune să să continue intervenţia terapeutică prin muzică pentru copii cu dizabilități sau întârzieri în dezvoltare din judeţul Timiş, urmărind dezvoltarea interacţiunii, facilitarea exprimării stărilor emoţionale, dezvoltarea comunicării și limbajului, dezvoltarea motricităţii şi îmbunătăţirea funcţiilor cognitive.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv