Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

VIDEO. Încă un copil a murit în toaleta din curtea școlii. Ecaterina Andronescu tace

Încă o tragedie s-a întâmplat în curtea unei școli din România Mileniului 3: Dănuț, un băiețel de 3 ani, a căzut în fosa septică, luni. Aceasta fusese săpată în urmă cu 11 ani chiar de tatăl lui.

Fosa septică din curtea școlii

Băiețelul provenea dintr-o familie cu 8 copii și îi însoțea zilnic la școală pe patru dintre frații lui mai mari, pentru că îi plăcea să meargă cu ei în clasă.

“Mergea dimineaţa cu ei, stătea în clasă cu ei, iar după ore se întorceau cu toţii acasă”, povestește mama băiețelului.

Haznaua în care a căzut copilul se afla în spatele WC-ului din curtea școlii și era asigurată doar cu o tablă ruginită, lângă care era proptit un buștean, scrie Ziarul de Iași.

Copilul mersese în spatele WC-ului din curtea școlii şi a călcat pe un capac ruginit care acoperea fosa septică. A fost pur şi simplu basculat în interior.

 
Dănuţ ar fi urmat să înceapă grădiniţa din toamnă. Luni, el a mers dimineaţă la grădiniţă, iar la un moment dat a dispărut. O învăţătoare a căutat prin împrejurimi şi l-a găsit, în jurul orei 13.00, căzut în fosa septică. Nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea lui, deoarece căzuse de o perioadă lungă de timp.
 
“Copilul a fost transportat la Institutul de Medicină Legală pentru necropsie, iar poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea cu certitudine a circumstanţelor producerii decesului“, a precizat Ioana Buştiuc, de la Poliţia Iaşi.
 
 
Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a început o anchetă. “Este o tragedie ce s-a întâmplat la această şcoală. Nu ştim deocamdată cu exactitate ce căuta copilul acolo, acesta nefiind înscris, deci nu era copilul şcolii. Se derulează o anchetă în acest moment, însă orice am face, din păcate, nu putem aduce la viaţă acest copil“, au declarat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.
 
Aceștia anticipează că directorul Şcolii Profesionale Brăieşti, de care aparţine şcoala din satul Buda, urmează să îşi dea demisia.

Ministrul Educațiie, Ecaterina Andronescu, este de negăsit. A dispărut pentru a nu-și deteriora prestigiul ei și al PSD, cu declarații exact în precampania electorală pentru europarlamentare.

Ministerul Educației a transmis marți după-amiază la ora 16.08 un comunicat de presă sec, cu titlul: “Măsuri în urma incidentului petrecut într-o unitate de învățământ preuniversitar din județul Iași”, fără a preciza că este vorba despre moartea unui copil, căzut în haznaua din curtea școlii.

Iată ce se spune în comunicat:

“Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Iași, întrunit în ședință extraordinară în cursul zilei de marți, 16 aprilie, a luat decizia destituirii imediate a directorului Școlii Profesionale Brăești, unitate de învățământ cu personalitate juridică în subordinea căreia funcționează Grădinița și Școala cu clasele I-IV Buda (comuna Brăești, județul Iași).

Decizia a fost cauzată de faptul că nu au fost asigurate condițiile de securitate/siguranță pentru elevii din cadrul acestei unități de învățământ.

De asemenea, s-a dispus numirea unei comisii de cercetare disciplinară internă privind incidentul în urma căruia a rezultat decesul unui copil în vârstă de trei ani”.

Menționăm că Ministerul Educației Naționale are în lucru un proiect de Hotărâre de Guvern pentru transferarea resurselor financiare necesare către primării, în vederea efectuării lucrărilor de extindere/reabilitare/modernizare/dotare a 1180 de școli cu grup sanitar în curte.

2.355 de școli au grupurile sanitare în curte
 
Într-un răspuns de la începutul acestui an, la o interpelare a unui parlamentar, Ministerul Educației a precizat că 2.355 de școli au grupurile sanitare în curte și nu sunt racordate la apă curentă și canalizare.
 
Potrivit sursei citate, în cadrul PNDL I și II au fost propuse 3.386 de unități școlare preuniversitare din întreaga țară pentru lucrări de reabilitare, dotare sau extindere.
Ministerul Educației arată, totodată, că autoritățile locale care au în administrare clădirile și terenurile sunt cele responsabile pentru luarea de măsuri.
 

 

336 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv