ACTUALITATE: Președintele Franței, Emmanuel Macron, în vizită oficială în România / El se va întâlni cu președintele Iohannis și cu premierul Tudose / BUCUREȘTI: Primăria Sectorului 3 eliberează în format online certificate de urbanism și prelungiri de autorizații de construire / 

Breaking News:
 

380 de afacerişti turci urmează să fie arestaţi. Sunt acuzaţi că susţin financiar gruparea lui Fethullah Gulen

Magistraţii turci se pregătesc să dea o lovitură dură mediului de afaceri dintr-o ţară deja afectată de atacuri teroriste şi duelul dintre preşedintele Erdogan şi clericul Fethullah Gulen.

gulen

Erdogan continuă să îl acuze pe Gulen de organizarea loviturii de stat din iulie anul trecut, revoltă înăbuşită în sânge de forţele loiale actualului şef al statului şi care s-a încheiat cu peste 240 de morţi.

După ce a dat iama printre demnitari, ziarişti, profesori, etc., Erdogan a trecut acum la epurări din rândul afaceriştilor. Iar presa de la Ankara anunţă că magistraţii au scos la înaintare de 380 de mandate de arestare emise pe numele unor afacerişti celebri.

Cei 380, care ar urma să fie ridicaţi de la domiciliile lor sau de la birourile unde îşi desfăşoară activitatea, sunt acuzaţi in corpore că au susţinut financiar gruparea cu care Gulen a vrut să dea lovitura de stat de anul trecut.

Dintre cei 380 se ştie deja că au ajuns după gratii Erem Turgut Yucel, Yahya Uzdiyen şi Barbaros Muratoglu, şefi ai companiei Dogan care deţine cotidianul Hurriyet şi CNN Turk, dar care deţin afaceri şi în alte domenii precum cel financiar, energie sau turism.

În ciuda acestor atacuri concertate duse de Erdogan împotriva adversarilor săi, Fethullah Gulen, cleric aflat în exil cel mai probabil în SUA, continuă să se declare nevinovat şi spune că nu are nicio legătură cu lovitura de stat din iulie.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.