Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Vicepremierul Viorel Ștefan a fost numit membru al Curții europene de Conturi / JUSTIȚIE: CCR dezbate contestațiile depuse de PNL și USR împotriva modificării Codurilor penale /

Breaking News:
 

Actorul de comedie Zelenski este noul președinte al Ucrainei, umilindu-l la vot pe Poroșenko

Deznodământ anticipat la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor de diminică din Ucraina: actorul de comedie Volodimir Zelenski a fost ales cu 73,2% președintele Ucrainei – potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Național -, umilindu-l la vot pe actualul președinte, Petro Poroșenko, care a obținut numai 25,3%.

Poroșenko și-a acceptat înfrângerea și și-a felicitat adversarul, dar a spus că nu va pleca din politică.

”Accept această decizie. Îmi părăsesc funcțiile, dar vreau să subliniez cu fermitate: nu voi pleca din politică”, a spus Poroșenko.

Adversarul său a devenit celebru jucând într-un serial de comedie chiar rolul președintelui Ucrainei. Acum, Zelenski va interpreta la propriu această funcție.

În timpul campaniei, Zelenski a promis că va salva Ucraina de oligarhii corupți și va smulge economia de sub influența acestora. El este însă produsul unui canal Tv controlat de Ihor Kolomoisky, unul dintre cei mai puternici oligarhi, a cărui avere se întinde de la active bancare la mass media.

Kolomoisky trăiește în exil, în Israel, încă din 2016, de teama persecuțiilor la care ar fi supus la Kiev. Oligarhuleste așteptat să se întoarcă în țară după victoria lui Zelenski.

301 Shares