Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare / BEC: PNL a obținut 26,23%, PSD are 23,69%, iar USR-Plus e pe locul 3, cu 20,51% / 

Breaking News:
 

Alertă de călătorie în Franța: ”Vestele galbene” anunță noi proteste

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o alertă de călătorie pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să meargă în Franța: sâmbătă sunt anunţate acţiuni de protest la Paris, motiv pentru care, preventiv, autorităţile locale au decis închiderea unor săli de spectacole şi muzee, inclusiv Turnul Eiffel.

Mișcarea „Vestele galbene” nu a oprit demonstrațiile, după ce Guvernul francez a suspendat pentru 6 uni majorarea accizelor la carburanți, ce fusese programată pentru 1 ianuarie 2019.

Protestele au debutat în urmă cu trei săptămâni, dar au devenit violente sâmbăta și duminica trecută. Trei oameni au murit și sute sute de răniți. Au fost operate și sute de arestări, după ce mașini și sedii de bănci au fost incendiate. Centrul Parisului a devenit un adevărat câmp de luptă între demonstranți și forțele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă.

Vitrinele magazinelor au fost sparte, iar obiective istorice au fost vandalizate. Celebrul Champs Elysee a devenit de nerecunoscut. Manifestanții îi cer demisia președintelui Emmanuel Macron, pe care îl acuză că nu și-a asumat responsabilitatea majorării accizelor, pasând-o pe umerii premierului, și că favorizează marile corporații multinaționale în detrimentul cetețenilor francezi de rând, cărora le-a scăzut nivelul de trai.

MAE le recomandă cetăţenilor români evitarea pe cât posibil a zonelor centrale ale Parisului în intervalul pentru care s-au anunţat proteste de stradă, să manifeste atenţie sporită în planificarea călătoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor, ale barierelor cu plată de pe autostrăzi, ale staţiilor de carburant, ale suprafeţelor comerciale, precum şi ale altor elemente de infrastructură.

Totodată, este bine să se urmărească evoluţia mişcărilor de protest în mass-media franceză, chiar şi în social media, pentru a se preîntâmpina disfuncţionalităţi în activităţile preconizate pentru perioada următoare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris, +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

0 Shares