Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare / BEC: PNL a obținut 26,23%, PSD are 23,69%, iar USR-Plus e pe locul 3, cu 20,51% / 

Breaking News:
 

Annegret Kramp-Karrenbauer, cunoscută drept AKK, este succesoarea lui Merkel în CDU

Annegret Kramp-Karrenbauer, cunoscută drept AKK, a câștigat vineri alegerile interne la șefia Uniunii Creştin-Democrate (CDU), după retragerea Angelei Merkel, astfel că îi succede celei care este de 13 ani (din 2005) cancelar al Germaniei  și președintele CDU din anul 2000.

sursă foto: Wikipedia

Noua șefă a conservatorilor germani va încerca să reorienteze partidul spre dreapta, potrivit publicației germane Deutsche Welle.  

AKK are 56 de ani și a fost desemnată, de fapt, de Merkel drept posibil succesor al ei. La începutul anului, ea a fost aleasă – la îndemnul lui Merkel – drept secretar general al CDU. A fost premier al landului Saarland și este văzută drept o centristă din punct de vedere ideologic.

În turul doi, lupta s-a dat între AKK (450 voturi în primul tur) și Friedrich Merz (63 ani, 392 voturi). Al treilea candidat, Jens Spahn (38 ani), obținuse în primul tur doar 157 de voturi din partea delegaților la congresul CDU din Hamburg.

În final, AKK a obținut 517 voturi, iar Merz, 482 voturi.

Merkel se retrage de la șefia partidului și nu mai vrea încă un mandat de cancelar
0 Shares