Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Comisia Europeană îi transmite Adinei Florea că nu are nicio competență să îl ancheteze pe Timmermans / POLITICĂ: Ciorbea: În 2 luni și 2 săptămâni mi se încheie mandatul  / 

Breaking News:
 

Arabia Saudită a ridicat interdicția de a șofa impusă femeilor în urmă cu decenii

Arabia Saudită a ridicată începând de duminică interdicţia impusă în urmă cu decenii femeilor de a conduce o maşină.  

sursă foto: ProTV

Astfel, Riadul a pus capăt unei interdicţii unice în lume. Este o reformă istorică pentru regatul ultraconservator, dar marcată de acuzaţii de represiune crescândă asupra militanţilor pentru drepturile omului.

Decizia, anunţată încă din septembrie 2017, a fost inspirată de prinţul moştenitor Mohammed bin Salman şi face parte dintr-un vast plan de modernizare a bogatei ţări petroliere, potrivit AFP.  

“Este un pas important, o etapă esenţială pentru mobilitatea femeilor”, a rezumat măsura Hana al-Khamri, autoarea unei cărţi în curs de apariţie despre femeile din jurnalismul saudit. Pentru multe femei, saudite sau expatriate, măsura le va permite să-şi reducă dependenţa de şoferii privaţi sau de bărbaţii din familia lor, ceea ce va duce la economii financiare. 

“Este o uşurare”, a declarat pentru AFP Najah al-Otaibi, analist la Arabia Foundation. “Sauditele au un sentiment de justiţie. Multă vreme, ele şi-au văzut refuzat un drept fundamental, fapt care le-a menţinut izolate şi dependente de bărbaţi, făcând imposibilă o viaţă normală”, a explicat aceasta.