Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Patru șefi ai Jandarmeriei și un secretar de stat în MAI, suspecți în dosarul violențelor de la Mitingul Diasporei (surse) / POLITICĂ: Zi decisivă pentru viitorul politic al lui Dragnea / Jumătate dintre baronii PSD vor să-l mazilească

 

Breaking News:
 

Declarația de independență adoptată de Parlamentul Cataloniei a fost suspendată pe loc

Secesioniștii catalani au semnat marți seară, la Barcelona, o declaraţie de independenţă – care, însă, a fost suspendată pe loc, astfel că documentul nu are valoare juridică iar separarea de Spania a fost amânată.

Semnarea declarații de independență avusese loc, oricum, fără vot în plen.

“Noi, reprezentanţii democratici ai poporului catalan, prin dreptul la auto-determinare şi potrivit cererii poporului catalan, proclamăm Republica Catalonia”, este textul declarației semnate de coaliția condusă de liderul Carles Puigdemont.

Separatiștii au sperat să obțină acceptarea unui referendum de independență ilegal și recunoașterea internațională, dar au amânat decizia imediat după semnare.

Executivul spaniol consideră că guvernul catalan a mers prea departe și pregătește o reacție severă, care ar putea duce la suspendarea autonomiei regionale și convocarea alegerilor anticipate.

Gguvernul de la Madrid a convocat o reuniune de urgență a Consiliului de Miniştri.