Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Tribunalul Vaslui l-a plasat în arest la domiciliu pe fostul lider PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu pânăla 15 grade / 

Breaking News:

Donald Trump – un posibil nou Watergate!

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi congresmeni republicani au publicat vineri seară un memorandum controversat care conţine informaţii clasificate, argumentând că documentul demonstrează că FBI foloseşte în scop politic investigaţia în cazul ingerinţelor Rusiei.
Donald Trump

“Memorandumul a fost trimis Congresului, a fost declasificat. Congresul va face orice vrea. Dar este o ruşine ceea ce s-a întâmplat în ţara noastră”, a declarat Donald Trump, citat de site-ul agenţiei Associated Press.

Ulterior, Comisia pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor, condusă de Partidul Republican, a anunţat publicarea documentului, despre care Donald Trump susţine că demonstrează că Biroul Federal pentru Investigaţii foloseşte ancheta în cazul presupuselor ingerinţe ruse pentru a-l discredita pe el.

“Şefii şi anchetatorii FBI şi Departamentului Justiţiei au politizat procesul sacru de investigare, folosindu-l în favoarea democraţilor şi împotriva republicanilor, ceva care ar fi fost de neconceput până în urmă cu puţin timp!”, a acuzat Donald Trump prin Twitter.

FBI şi Departamentul Justiţiei au cerut Casei Albe să NU desecretizeze informaţiile conţinute în acest memorandum, elaborat de membri republicani ai Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor.
Leon Panetta, fost director CIA
Leon Panetta: Decizia lui Donald Trump riscă să declanşeze o “criză constituţională” în Statele Unite

Leon Panetta, fost director al Agenţiei Centrale pentru Informaţii (CIA), a atras atenţia că hotărârea lui Donald Trump de a face public un raport elaborat doar de politicieni republicani riscă să genereze o “criză constituţională”.

“Subminarea comunităţii de informaţii şi a altor instituţii poate genera o criză constituţională”, a afirmat Leon Panetta.

Serviciile secrete americane au concluzionat în 2016 că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile.

Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump – Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous – sunt inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a pledat constant pentru reconcilierea cu Rusia, argumentând că Moscova este un partener esenţial pentru contracararea provocărilor de securitate pe plan internaţional.

Bob Mueller – procurorului special însărcinat cu ancheta rusă
Alţi lideri democraţi au afirmat că politicienii republicani sunt complici la obstrucţionarea justiţiei

Liderii opoziţiei democrate l-au avertizat în mod solemn pe Donald Trump, vineri, să nu folosească drept pretext publicarea notei care pune în discuţie FBI pentru a-i destitui pe principalii reprezentanţi ai anchetei cu privire la amestecul rus în alegerile prezidenţiale, relatează AFP.

Opoziţia democrată a agitat vineri spectrul unei “crize constituţionale” dacă Donald Trump va folosi ca pretext publicarea unei note criticând FBI pentru a-i concedia pe principalii responsabili ai anchetei asupra ingerinţei ruse în alegerile prezidenţiale din 2016, transmite AFP.

”Destituirea numărului doi la Departamentul Justiţiei, Rod Rosenstein, a unor membri din conducerea Departamentului Justiţiei sau a procurorului special însărcinat cu ancheta rusă, Bob Mueller, ar putea să creeze o criză constituţională fără precedent” din epoca Nixon, avertizează liderii democraţi în Congres într-o scrisoare adresată preşedintelui.

”Noi considerăm o asemenea acţiune drept o tentativă de obstrucţionare a justiţiei în ancheta rusă”, au scris într-o scrisoare zece democraţi de cel mai înalt rang în Senat şi Camera Reprezentanţilor.

Donald Trump i-a trimis “un buchet de flori prietenului său Vladimir Putin”, preşedintele Rusiei, a afirmat Nancy Pelosi, liderul grupului democraţilor din Camera Reprezentanţilor.

Destituirile evocate ”ar putea să creeze o criză constituţională fără precedent de la Masacrul de Sâmbătă seara”.
12 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv