Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Curtea de Apel București a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea / El a dat declarat în scris de 4 ori contrariul, pentru a ocupa funcții înalte în stat / El se apără susținând că nu știa că Direcția a 4-a Contrainformații aparține Securității /  POLITICĂ: CCR va judeca pe 16 octombrie contestația lui Tăriceanu privind numirea lui Meleșcanu președinte la Senat 

Breaking News:
 

Dreapta europeană exclude Fidesz și pe Victor Orban din PPE. Reacția acestuia: Sunt idioți utili ai stângii

Partidului Popular European (PPE), cel mai important grup (73 de membri) din Parlamentul European și familia politică dominantă în Consiliul European, a decis să ia taurul de coarne în privința premierului Ungariei, Viktor Orban.
 
 
Astfel, 12 partide membre ale PPE au cerut în mod oficial excluderea lui Orban și a partidului său, Fidesz.
Decizia ar putea fi luată pe 20 martie, a anunțat luni președintele PPE, Joseph Daul, relatează AFP.

 

Reacția lui Viktor Orban a fost pe măsură: “În realitate, atacurile provin din partea forţelor politice de stânga şi nu au rolul de a ne afecta pe noi, ci Partidul Popular European. Dacă nu ne vor mai ataca pe noi, vor începe să îi atace pe italieni şi pe austrieci. Nu înţelege toată lumea acest lucru, dar în literatura de specialitate sunt numiţi, potrivit lui Lenin, «idioţi utili». Chiar dacă sunt implicaţi în lupta pentru o anumită doctrină, aceştia servesc interesele altora, chiar pe cele ale adversarilor”, a declarat Viktor Orban într-un interviu acordat publicaţiei germane Welt am Sonntag.
 
Viktor Orban a fost criticat dur după lansarea campaniei agresive împotriva preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care este la rândul său membru PPE. Orbán a declarat că UE “nu a învăţat nimic din atacurile teroriste produse în ultimii ani şi vrea să aducă chiar mai mulţi imigranţi în Europa”. Comisia Europeană a acuzat Guvernul Viktor Orbán de lansarea unei campanii electorale “şocante” şi a unei “teorii a conspiraţiei ridicole” după campania în care au fost folosite afişe electorale în care Jean-Claude Juncker era prezentat alături de activistul politic şi miliardarul american George Soros.
 

Viktor Orban nu s-a oprit, el anunţând că îl va critica şi pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. “În următoarea etapă a campaniei electorale, vom avea un alt interlocutor pe afişele politice: domnul Timmermans. Domnul Juncker pregăteşte retragerea din politică, iar locul îi va fi luat de domnul Timmermans”, a spus Orban, afirmând că “rolul lui George Soros în politica europeană nu poate fi ignorat” şi că “toată lumea are dreptul să ştie că Timmermans este un cunoscut aliat al acestuia”.

 
Frans Timmermans este candidatul Partidului Socialiştilor Europeni (PSE, centru-stânga) pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene. Timmermans a criticat frecvent situaţia statului de drept din ţări est-europene, inclusiv din Ungaria.
272 Shares