Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Barna l-a lăsat cu ochii-n soare pe Orban / “Să vedem ce se întâmplă luni și marți în Parlament cu inițiativele legislative prioritare” / 

Breaking News:
 

Germania: Muzicianul Octavian Ursu a fost ales primar în Görlitz

Octavian Ursu, german de origine română și candidatul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, a câștigat, duminică, alegerile pentru Primăria oraşului Görlitz (landul Saxonia), învingându-l pe candidatul extremei-drepte – Alternativa pentru Germania (AfD) -, fostul poliţist Sebastian Wippel.

În primul tur, reprezentantul AfD se clasase pe primul loc, cu 36,4% din voturi, iar Octavian Ursu obținuse 30,3% din sufragii. 

 
Alegerile locale de duminică sunt văzute ca un test al preferinţelor electoratului pentru alegerile regionale din Saxonia care vor avea loc pe 1 septembrie.

Înaintea votului din oraşul cu 56.000 de locuitori, situat la frontiera cu Polonia, actori şi producători de la Hollywood şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la o posibilă victorie în alegeri a AfD. În cazul în care starea de spirit în viitor va fi “ură şi xenofobie”, producătorii ar putea fi opriţi să vină în oraş, care se autodenumeşte Goerliwood, având în vedere numeroasele filme care au fost turnate acolo, a scris agenția germană de presă DPA.

 
Octavian Ursu a plecat din România în 1990
 

Deutsche Welle scrie că Octavian Ursu s-a născut la București, a absolvit Conservatorul și a venit în Germania în 1990 ca solist-instrumentist (trompetă) la Neue Lausitzer Philharmonie din Görlitz.

 
Ursu a intrat în 2009 în CDU, iar în 2010 a preluat conducerea circumscripției municipale din Görlitz a formațiunii conservatoare.
 
În 2014, el a fost ales în legislativul landului federal Saxonia, iar acum are șanse bune de a deveni primar al acestui oraș din estul Germaniei. 
566 Shares