Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Orban a amânat pentru marți ședința de Guvern pentru pachetele de legi pe care își va asuma răspunderea / 

Breaking News:
 

Interdicții impuse de Bulgaria la frontiera cu România, din cauza pestei porcine

Autorităţile bulgare interzic importurile de materii prime sau produse alimentare de origine animală care conţin carne de porc sau diferite alte produse din porc, cu excepţia cazului în care acestea sunt însoţite de o documentaţie veterinară corespunzătoare, iar mașinile turiștilor români vor fi controlate la vamă, ca măsură de susţinere a embargoului instituit.

Poliţia de Frontieră a fost notificată în acest sens de autorităţile de frontieră bulgare, prin Centrul Comun de Contact (CCC) Giurgiu-Ruse.

Mai multe regiuni din partea de nord a Bulgariei au fost declarate zone calamitate de pesta porcină africană. În consecinţă, au fost luate măsuri pentru limitarea răspândirii acestui virus pe teritoriul naţional.

“Pentru evitarea aglomerărilor, recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

În judeţul Constanţa, la graniţa cu Bulgaria, sunt cinci puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, în total fiind disponibile nouă benzi de control pe sensul de intrare în ţară, respectiv 10 benzi pe sensul de ieşire, la: Vama Veche – Durankulak; Ostrov – Silistra; Negru Vodă – Kardam, iar la Lipniţa – Kainardja şi Dobromir – Krushari.

Punctele de trecere a frontierei comune sunt deschise pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, programul de funcţionare fiind de la ora 8,00 la ora 20,00. 

32 Shares