Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

BUSINESS: Promisiunile ministrului Teodorovici de ieftinire a gazelor se dovedesc minciuni / ANRE a mărit cu 5,83% prețul pentru populație

Breaking News:
 

Juncker ne trimite trei cadouri de la Strasbourg: aderarea la Schengen şi la zona Euro şi un summit UE la Sibiu

Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a susţinut, miercuri, un discurs în plenul Parlamentului European de la Strasbourg.

Mesajul lui Juncker a fost unul special pentru România, preşedintele Comisiei Europene lăudând modul în care Klaus Iohannis, actualul şef al statului, a ales să dezvolte imaginea ţării noastre în lume.

Juncker a anunţat că a propus ca la sfârşitul lui martie 2019 să aibă loc un summit european chiar la Sibiu, în fieful lui Iohannis. Asta pentru că România va deţine în perioada respectivă preşedinţia rotativă a Uniunii Europene.

Summitul va avea loc la doar o zi după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi va avea ca obiectiv stabilirea direcţiei către care trebuie să se îndrepte Uniunea Europeană.

În plus, Juncker a anunţat că “România şi Bulgaria trebuie să facă parte din spaţiul Schengen şi le vom susţine în acest sens”, dar şi că cele două state vor fi susţinute pentru aderarea la zona Euro prin introducerea Euro-accession instrument, program care va oferi statelor interesate asistenţă tehnică şi financiară.