Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Barna l-a lăsat cu ochii-n soare pe Orban / “Să vedem ce se întâmplă luni și marți în Parlament cu inițiativele legislative prioritare” / 

Breaking News:
 

MAE lansează o avertizare de călătorie pentru Grecia, după ce 2 români au murit

În urma inundațiilor din Grecia, doi români au murit,  iar Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi avertizează, joi, pe cei care se află sau doresc să meargă în această țară, că Serviciul de Meteorologie local a emis Cod Roșu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, până vineri, 12 iulie.

foto Arhivă: Jean-Mihai-Pâlșu
 
În acest interval de timp, sunt prognozate furtuni puternice și ploi torențiale.

Doi cetăţeni români, o femeie şi un băiat de 8 ani, şi-au pierdut viaţa, miercuri seara, după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia (regiunea Halkidiki, nordul Greciei) s-a prăbuşit din cauza unei furtuni puternice.

Alte patru persoane au murit, iar câteva zeci au fost rănite.

Autoritățile au declarat stare de urgență. Au fost date sute de apeluri la pompieri pentru inundații, copaci rupți sau drumuri blocate.

Aceasta este prima mare provocare pentru noul guvern de la Atena, care a activat deja o celulă de criză.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.
 
De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.
4 Shares