Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

BUSINESS: Promisiunile ministrului Teodorovici de ieftinire a gazelor se dovedesc minciuni / ANRE a mărit cu 5,83% prețul pentru populație

Breaking News:
 

Mihai Neamțu, elogiat în SUA de Rev. Ben Johnson pe ACTON INSTITUTE

Vineri, 25 august, pe site-ul ACTON INSTITUTE POWERBLOG, Rev. Ben Johnson a publicat un articol despre Mihai Neamțu. Sub titlul “Valorile occidentale pot învinge propaganda rusească și cronismul estic: Neamțu”, Ben Johnson prezintă publicului american cum vede Mihai Neamțu realitatea din Europa de Est, după Căderea Zidului Berlinului.

Ben Johnson scrie: “Mihail Neamtu, un intelectual public din România, avertizează că Europa de Est este în pericol de a se îndepărta de democrație și de piața liberă într-un nou eseu pentru Religie și Libertate Transatlantică”.

În continuarea articolului, Johnson îl lasă pe Neamțu să-și expună punctele de vedere:

“Cronismul pervertit corodează încet fundamentele fragile ale democrațiilor românești și ale altor democrații post-comuniste” (…)  “Această corupție are loc în ciuda relațiilor pozitive cu partenerii internaționali, cum ar fi Statele Unite sau Uniunea Europeană, și în ciuda atracției naturale puternice a oamenilor din aceste țări față de valorile occidentale și în special cele americane”.

Intervenția guvernului în economie și contractele acordate de Uniunea Europeană exacerbează tendința spre corupție care trăiește în toată lumea din carne și sânge!
Mihai Neamțu

Iată ce mai scrie Ben Johnson: Potrivit lui Neamtu, propaganda rusă se află în centrul acestui război între capitalism și autarkie, între guvernul reprezentativ și autoritarismul amenințător. O mare parte din această propagandă, spune el, vine camuflată de un element de credință:

Modusul de operare preferat al Rusiei în încercarea de a influența aceste războaie ideologice care se desfășoară acum în Europa de Est este de a folosi corupția instituționalizată și, adesea, propaganda subtilă. Această propagandă se bazează, uneori, pe argumente religioase (…) eligiunea este impresionat în serviciul propagandei.

Betsy DeVos este ministrul Educației în Administrația Trump și patronează ACTON INSTITUTE

Cu un click pe titlu puteți citit toată argumentația postată de Ben Johnson…

“Valorile occidentale pot învinge propaganda rusească și cronismul estic: Neamțu”