Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Curtea de Apel București a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea / El a dat declarat în scris de 4 ori contrariul, pentru a ocupa funcții înalte în stat / El se apără susținând că nu știa că Direcția a 4-a Contrainformații aparține Securității /  POLITICĂ: CCR va judeca pe 16 octombrie contestația lui Tăriceanu privind numirea lui Meleșcanu președinte la Senat 

Breaking News:
 

No deal Brexit! Parlamentul britanic a respins Acordul May-UE!

Parlamentarii britanici au respins marți seară acordul pentru Brexit. Votul a fost covârșitor împotrivă: 391 la 242.

Probabil că premierul Theresa May va demisiona!

Așadar, Parlamentul Marea Britanie a spus NU celui de-al doilea acord pentru Brexit, după ce l-a respins și pe primul propus de premierul Theresa May.

Urmează miercuri un nou vot pentru a stabili dacă Marea Britanie va ieşi din UE fără un acord. Dacă opţiunea Brexitului fără acord va fi respinsă, parlamentarii vor vota din nou, joi, dacă să ceară UE o amânare a Brexitului.

Theresa May și Jean-Claude Juncker. Sursa AP

Acordul a fost respins după ce premierul Theresa May a obţinut anumite modificări „din punct de vedere juridic”, în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii Uniunii Europene la Strasbourg.

May a prezidat marţi dimineaţă o şedinţă de guvern, înainte ca moţiunea să fie dezbătută după-amiază în Camera Comunelor şi votată în cursul serii.

În timpul dezbaterilor, premierul Theresa May i-a implorat pe parlamentari să susţină acordul retragerii.

Premierul britanic a spus că schimbările înseamnă că aşa-numita plasă de siguranță menită să evite introducerea unei frontiere stricte cu Irlanda nu poate „să devină permanentă”.

Theresa May

Unii dintre parlamentari sunt îngrijoraţi că plasa de siguranţă va menţine Marea Britanie într-un acord vamal pe termen nedefinit.

„Parlamentarii au fost foarte clari că plasa de siguranţă trebuia modificată. Astăzi am asigurat schimbări legale. Acum este timpul să fim uniţi, să sprijinim acest acord pentru Brexit îmbunătăţit şi să răspundem dorinţei poporului britanic”, a spus May.

Vorbind alături de May la Strasbourg, Jean-Claude Juncker a avertizat că dacă acordul va fi respins, nu va exista „o a treia şansă”.

Marea Britanie urmează să se retragă din UE pe 29 martie, în urma deciziei prin referendum a britanicilor, care au votat cu aproape 52% pentru şi 48% împotriva, respectiv 17,4 milioane voturi la 16,1 milioane voturi, la referendumul din 2016.

0 Shares