Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Noul împărat al Japoniei, Naruhito, deschide o nouă eră

Noul împărat al Japoniei, Naruhito, ce va prelua tronul în urma abdicării tatălui său, Akihito, deschide o nouă eră în Țara Soarelui Răsare: „Reiwa”.

Marți va avea loc, la Tokio, ceremonia de abdicare a împăratului Akihito. Vor participa aproximativ 300 de persoane, inclusiv prim-ministrul Shinzo Abe şi cabinetul său de miniştri.

Împăratul Japoniei, Akihito, abdică în favoarea fiului său, Naruhito

În ziua următoare, pe 1 mai, va avea loc ceremonia de urcare pe tron a prinţului moştenitor Naruhito.

Pe 4 mai, publicul nipon va avea ocazia de a-i vedea pe viitorul împărat, soţia lui – prinţesa Masako, în vârstă de 55 de ani – şi pe alţi membri ai familiei imperiale. Ei vor apărea într-un balcon al Palatului Imperial și vor saluta mulţimea, a anunțat Agenţia Casei Imperiale.

Naruhito s-a născut pe 23 februarie 1960 și a devenit moştenitor al tronului nipon în ianuarie 1989, după decesul bunicului său, împăratul Hirohito, și urcarea pe tron a tatălui său, Akihito.

El a primit în mod oficial titlul de Prinţ Moştenitor, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în februarie 1991, relatează DPA.

Prinţul Naruhito a absolvit Facultatea de Istorie la Universitatea Gakushuin din Tokyo în 1982 şi în anul următor s-a înscris la Merton College din cadrul Universităţii Oxford din Marea Britanie, unde a studiat timp de încă 3 ani. A finalizat, de asemenea, prima parte a unui doctorat în ştiinţe umaniste la Universitatea Gakushuin în 1988.

În 1993, Naruhito a apărut pe prima pagină a ziarelor din lumea întreagă, după ce Palatul Imperial a anunţat logodna lui cu Masako Owada, absolventă a Universităţii Harvard, care a făcut carieră în diplomaţie şi care deţinea o specializare în economie. Ceremonia lor de nuntă a avut loc în luna iunie a aceluiaşi an.

Naruhito şi prinţesa moştenitoare Masako au împreună o fiică de 17 ani, prinţesa Aiko, care s-a născut în 2001, la opt ani după nunta lor. În timp ce Masako a suferit din cauza stresului provocat de adaptarea la protocolul imperial şi a fost nevoită să urmeze tratament medical, Naruhito, spre deosebire de mulţi dintre taţii japonezi, a jucat un rol activ în creşterea fiicei sale.

Îmbrăcaţi casual, Naruhito şi Masako au vizitat zonele devastate de seism, inundaţii şi tsunami în 2011, ce au provocat explozia de la centrala nucleară Fukushima, şi au stat de vorbă cu locuitorii din acele regiuni.

„Vreau să mă achit de îndatoririle mele de simbol al statului şi voi fi mereu prezent pentru poporul japonez, alături de care voi împărtăşi bucuriile şi tristeţile”, la fel cum au făcut împăratul Akihito şi împărăteasa Michiko, a declarat prinţul moştenitor într-o conferinţă de presă organizată în luna februarie.

Naruhito este cunoscut şi pentru studiile sale ce vizează o serie de chestiuni din domeniul apei şi a susţinut mai multe discursuri în cadrul unor conferinţe organizate în lumea întreagă.

Prinţului moştenitor al Japoniei îi place să joace tenis, să facă jogging şi apreciază drumeţiile montane, fiind în acelaşi timp pasionat de violă şi susţinând deja concerte în public.

Dorind să contribuie la dezvoltarea relaţiilor bilaterale, Naruhito a călătorit deja în peste 30 de ţări, inclusiv în Malaysia în 2017 cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Japonia şi această ţară din Sud-Estul Asiei.

În timp ce prim-ministrul Shinzo Abe a diminuat importanţa atrocităţilor şi crimelor de război comise de Japonia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, fapt care a dus la tensionarea relaţiilor cu alte state din Asia, în special cu China şi cu Coreea de Sud, prinţul moştenitor a lăsat impresia că respinge acea atitudine a premierului nipon.

„Este important să privim spre trecut într-o manieră umilă şi să transmitem în mod corect tragicele experienţe ale războiului şi cunoştinţele noastre despre cursul istoriei”, a declarat el într-o conferinţă de presă în februarie 2015.

154 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv