Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

BRUXELLES: Încep negocierile între PE și Consiliul UE pentru şefia Parchetului European. Kovesi, favorită / POLITICĂ: Iohannis: “Sunt aproape hotărât să convoc un referendum” / Băsescu: N-aș risca pe chestiuni de justiție, CCR îți dă în cap cu cărticica (Constituția)” / JUSTIȚIE: Carmen Dan: Toade documentele din dosarul “10 august” au fost desecretizate / 

Breaking News:
 

Răsturnare de situație în cazul Skripal. Rusia acuză ca fiica fostului spion a fost arestată în Anglia

Cazul fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei acestuia, Iulia Skripal, continuă să facă valuri.

Yulia si Serghei Skripal

Cei doi au fost otrăviți în urmă cu circa cinci săptămâni, în timp ce serveau masa la un local din Salisbury, localitate situată la circa 100 de kilometri de Londra.

Au fost găsiți în stare de inconștiență și transportați de urgență la spital, unde li s-a descoperit în sânge prezența unei substanțe neurotoxice.

S-a spus că a fost mâna serviciilor secrete rusești, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informații, fiind acuzat de Moscova că a întors armele și a vândut Marii Britanii informații grele despre Rusia, respectiv că a jucat rolul de agent dublu.

A pornit un adevărat duel diplomatic, mai multe țări luând decizia de a evacua numeroși diplomați ruși.

Între timp, Iulia Skripal a fost externată din spital, iar cazul începe să ia o nouă întorsătură.

Ambasada Rusiei la Londra i-a oferit Iuliei asistență, dar aceasta a refuzat. A fost momentul în care Moscova a pus tunurile pe Londra acuzând faptul că fiica fostului spion rus este ținută în detenție.

“Am acces la prieteni şi la familie şi am aflat de contactele specifice din partea ambasadei Rusiei, care mi-a oferit cu amabilitate asistenţa în orice mod. În momentul de faţă, nu doresc să apelez la serviciile lor, dar dacă mă răzgândesc ştiu cum să îi contactez. Nu sunt încă suficient de puternică pentru a oferi un interviu complet în presă, dar sper că într-o zi să pot să fac acest lucru. Îi mulţumesc verişoarei mele Viktoria pentru îngrijorarea faţă de situaţia noastră, dar îi cer să nu mă viziteze şi să nu mă contacteze pentru moment”, a transmis Iulia Skripal.

Răspunsul ambasadei Rusiei la Londra a venit imediat: “Continuăm să insistăm pentru o întâlnire cu Iulia şi Serghei Skripal. Situaţia lor arată tot mai mult ca o detenţie sau închisoare. Cum am mai spus, vrem să ne asigurăm că acel comunicat provine de la Iulia. Avem mari îndoieli în privinţa asta. Textul este în mod evident formulat în aşa fel încât să susţină declaraţiile autorităţilor britanice şi, în acelaşi timp, să excludă posibilele contacte ale Iuliei cu lumea exterioară, consuli, jurnalişti, rude”.