Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Parlamentul a respins OUG de amânare a majorării alocațiilor / Guvernul Orban este obligat să le dubleze, de la 1 februarie / 

Breaking News:
 

Renew Europe: „Avem îndoieli serioase legate de candidata Rovana Plumbpentru Transporturi în CE”

Grupul Renew Europe din Parlamentul European, condus de Dacian Cioloș, transmite marți seară că are „îndoieli serioase” în privința nominalizării social-democratei Rovana Plumb pentru portofoliul Transporturilor în viitoarea Comisie Europeană.

Precizarea vine după ce coordonatorul Comisiei Transporturi și Turism al Renew Europe, eurodeputatul José Ramón Bauzá (Ciudadanos, Spania), s-a întâlnit, marți, cu Rovana Plumb.

„Candidata Rovana Plumb ar fi fost implicată în mai multe afaceri de corupție, afaceri care, din cauza imunității parlamentare, nu au devenit obiectul unei anchete judiciare. Sperăm ca apariția candidatei în fața Parlamentului European va contribui la disiparea oricărei suspiciuni de corupție. Până atunci, însă, avem serioase îndoieli legate de candidata socialistă pentru Transporturi în Comisia Europeană”, a declarat Bauzá, citat într-un comunicat al Renew Europe.

El a insistat: „Am promis alegătorilor să venim în Parlamentul European pentru a reînoi Europa. Ne dorim deci un colegiu de comisari calificat, dincolo de orice suspiciune”.

Comunicatul Renew Europe vine în paralel cu declarația șefului acestui grup parlamentar din PE, Dacian Cioloș, după întâlnirea cu președintele Franței, Emmanuel Macron, pe tema comisarilor europeni: „Ca să fie clar și pentru cei care încă mai au dubii, în privința comisarilor nominalizați nu am dat și nu dau niciun cec în alb nimănui. Reînnoim Europa este un grup bazat pe integritate, principii, valori și angajament proeuropean. Evaluarea tuturor comisarilor desemnați, inclusiv a celor aparținând Grupului Renew Europe, pe care îl conduc, va avea la bază trei criterii fundamentale: angajamentul față de valorile europene, integritatea și posibilele conflicte de interese, competența și viziunea în privința portofoliilor pe care le vor conduce. Aceste criterii vor fi aplicate în aceeași măsură tuturor candidaților, indiferent dacă fac parte din familia noastră politică sau nu și indiferent de statul membru care i-a propus”.

Cioloș s-a întâlnit cu Macron pe teme comisarilor europeni: Nu dau niciun cec în alb nimănui

Sylvie Goulard, candidata Franței pentru postul de comisar european pentru Piaţă Internă, a fost audiată de poliţia franceză în cadrul unei anchete privind o serie de angajări fictive în Parlamentul European. În ciuda acestui aspect, a fost nominalizată în aceeași zi ca reprezentantă a Franței în Comisia Europeană de către președintele Emmanuel Macron.

193 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv