Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Casa Albă a început să urle la țara despre care americanii de rând nu știu unde se află!

Trump se dă la “piticul atomic„ Kim Jong-Un!

Dar, DEOCAMDATĂ, nu ia nicio măsură radicală împotriva dictatorului nord-coreean!

Sebastian Gorka, asistent adjunct al preşedintelui SUA Donald Trump, zice că SUA va lua măsuri pentru a proteja America. Declarația războinică de la Washingtonul vine după ce Phenianul a anunţat PUBLIC că dezvolta un plan de a atac asupra insulei Guam din Pacific – teritoriului american.

Kim Jong-Un si “piticii atomici”

Insula Guam din Oceanul Pacific, teritoriu SUA încă din anul 1898, a devenit un punct focal al crizei nord-coreene după ce regimul stalinist de la Phenian a anunţat că analizează posibilitatea atacării posesiunii americane, potrivit site-ului agenţiei de ştiri The Associated.

Insula găzduieşte două baze militare şi numeroase forţe americane, inclusiv bombardiere strategice, inclusiv avioane B-2, invizibile pe radar, şi patru submarine de atac cu propulsie nucleară.

Pe insulă sunt staţionaţi aproximativ 7.000 de militari americani, în special din cadrul forţelor navale şi aeriene. Washingtonul plănuieşte să mute aici mii de militari americani de la baza de pe insula Okinawa, din sudul Japoniei.

Teritoriul este poziţionat strategic în regiunea Asia-Pacific, la o distanţă de zbor relativ scurtă de Peninsula Coreea, dar şi de Taiwan, o altă zonă sensibilă.

Seulul se află la aproximativ 3.200 de kilometri spre nord-vest, Taipei la 2.700 kilometri, iar Tokyo la 2.400 de kilometri față de insula Guam.
Americanii de rând nu știu unde se află Coreea de Nord!

“Donald Trump a fost foarte clar: vom lua orice măsură adecvată pentru a proteja Statele Unite şi cetăţenii săi”, a declarat Gorka pentru postul radio BBC.

“Nu telegrafiem scenariile viitoare şi nici cum vom reacţiona. Aşa credea Administraţia Obama că funcţionează strategia. Lucrurile nu merg aşa”, a adăugat oficialul american.

În anul 2013, autorităţile de la Washington au desfăşurat pe insulă sistemul terestru mobil de mare altitudine THAAD, cu rol antibalistic.

Ulterior, un sistem de tip THADD a fost montat şi în Coreea de Sud, scopul declarat fiind acela de a contracara ameninţarea nord-coreeană. Totuşi, instalarea sistemului în Coreea de Sud a stârnit critici dure din partea Chinei şi Rusiei.
Regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, a ameninţat că analizează posibilitatea de a ataca Statele Unite, inclusiv insula americană Guam, situată în Oceanul Pacific.

În replică, preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat, în contextul comemorării atacurilor atomice americane din Japonia şi pe fondul tensiunilor cu regimul din Coreea de Nord, că a ordonat de la începerea mandatului modernizarea arsenalului nuclear şi că speră să nu fie nevoit să îl folosească.

“Primul meu ordin în calitatea de preşedinte a fost renovarea şi modernizarea arsenalului nuclear. Acum este mult mai puternic decât a fost vreodată. Sper că nu vom fi nevoiţi niciodată să utilizăm această armă puternică; nu va fi niciodată o perioadă în care să nu fim cea mai puternică naţiune de pe planetă”, a transmis Donald Trump, miercuri, prin Twitter.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv