Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Toader anunță modificarea abia peste 10 zile, prin OUG, a recursului compensatoriu /  ACTUALITATE: Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 26 

Breaking News:
 

UPDATE! 55 de morți și 2.700 de răniți în timpul inaugurării Ambasadei SUA la Ierusalim

Într-un act fără precedent, lipsit de minimă strategie politică, Donald Trump, președintele SUA, a mutat ambasada americană din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Și s-a declanșat prăpădul!

Acțiunea de mutare a ambasadei SUA a fost considerată un afront adus cetățenilor palestinieni care își dispută cu Israelul controlul asupra Ierusalimului.

Mai mult, nebunia lui Trump a mers atât de departe încât ambasada de la Ierusalim a fost inaugurată exact luni, când se împlinesc 70 de ani de la declararea Independenței pentru statul Israel.

UPDATE: Bilanțul tragic urcă numărul morților la 55 și al răniților la 2.700. Este cea mai sângeroasă zi din conflictul israeliano-palestinian de la războiul din vara lui 2014 din Fâşia Gaza.

Evenimentele au încins spiritele la maxim atât pe plan local, cât și pe plan internațional. Zeci de mii de palestinieni s-au adunat să protesteze în Fâșia Gaza.

Iar israelienii nu au stat cu mâinile încrucișate. Au bombardat în mod agresiv zona respectivă și au împușcat cu muniție de război grupurile de manifestanți. 

Cifrele fac ca numărul palestinienilor uciși de la începutul ostilităților să ajungă la 97.

Cum era de așteptat, mulți demnitari de rang înalt au ocolit zona, deși au primit invitații oficiale din partea americană de a participa la inaugurarea ambasadei.

În total s-au trimis 86 de invitații, dar doar 32 au decis să onoreze cu prezența evenimentul. Au fost prezenți doar patru ambasadori ai unor țări din Uniunea Europeană, respectiv Ungaria, Polonia, Cehia și Austria.

Deja lideri politici din întreaga lume condamnă evenimentele sângeroase din Fâșia Gaza. De exemplu, Bekir Bozdag, purtătorul de cuvânt al guvernului turc a anunțat deja că, din punctul de vedere al Ankarei, SUA este la fel de vinovată precum Israelul pentru carnagiul din Fâșia Gaza.

Și în tot acest timp, cei care ne conduc – Dragnea, Dăncilă și Tăriceanu – se opun unei dezbateri serioase și se ambiționează să copieze decizia lui Trump – să mute ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Să sperăm că tragicele evenimente din Fâșia Gaza vor pune liderii noștri la masa dialogului – așa cum a propus președintele Iohannis – și apoi se va lua o decizie politică sănătoasă!