Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Nicușor Dan a intrat în cursa internă a USR pentru candidatura la șefia Primăriei Capitalei / JUSTIȚIE: Anchetatorii reconstituie, timp de două zile, crimele din Caracal / Dincă a fost mutat la arestul IPJ Olt / ANM: Vremea se răcește semnificativ / Un val de aer polar străbate țara de miercuri până vineri /

Breaking News:
 

Vicepremierul Viorel Ștefan, numit membru al Curții Europene de Conturi în ciuda votului împotrivă din PE

Vicepremierul Viorel Ștefan a fost numit, marți, de Consiliul UE – a cărui președinție rotativă de 6 luni este deținută de România, prin Guvernul Dăncilă -, în funcția membru al Curții Europene de Conturi, în ciuda votului împotrivă dat atât de plenul Parlamentului European, cât și de Comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului European.

Însă ambele voturi au fost consultative, iar decizia Consiliului UE a fost decisivă în numirea membrilor Curții de Conturi Europene.

Mai întâi, pe 8 aprilie, lui Viorel Ștefan i-a fost respinsă candidatura de către Comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului European, când mai mulți eurodeputați au ridicat în timpul audierii chestiunea contribuției lui Ștefan la slăbirea luptei anticorupție.

În 16 aprilie, candidatura vicepremierului Viorel Ștefan a fost respinsă și de Parlamentul European, din cauza lipsei sale de calificare, dar și pentru că s-a fofilat atunci când a fost întrebat dacă este sau nu beneficiar de fonduri europene, prin firmele sale, el răspunzând „Nu știu”.

Ulterior, el a admis că deține participații la două firme care beneficiază de fonduri europene.

Viorel Ștefan a fost numit pentru un mandat care va începe la 1 iulie 2019 și se va încheia la 30 iunie 2025. El îl va înlocui pe George Pufan, membrul român al cărui mandat expiră.

9 Shares