Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Birchall i-a enervat pe baronii PSD și a fost remaniată / Dana Gârbovan este propusă ministru al Justiției / Iulian Iancu este propus vicepremier pentru Economie / Fifor este propus ministru plin la Interne / Șerban Valeca este propus ministru al Educației / Iohannis îi poate respinge / PARLAMENT: Ciolacu a convocat Camera Deputaților în sesiune specială, săptămâna viitoare / ANM: Caniculă și disconfort termic în aproape toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

VIDEO: Pasageri alergând din avionul care a aterizat în flăcări la Moscova

Pe rețelele de socializare au fost postate imagini cu pasagerii care alergau pe aeroport să se salveze, după ce au fost evacuați pe tobogane înainte ca flăcările să devasteze întreaga aeronava ce aterizase în flăcări duminică pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, sub privirile îngrozite a mii de călători aflați în așteptarea decolării.

Avionul aparține companiei Aeroflot Suhoi Superjet și transporta 78 de pasageri – cu tot cu echipaj -, dintre care 41 au murit.

Aeronava decolase de o jumătate de oră, când pilotul a anunțat că se întoarce, după ce un motor a luat foc, după ce a fost lovit de un fulger. 

VIDEO. Un avion a aterizat în flăcări, la Moscova: 41 de morți 

Înregistrări de pe rețelele de socializare arată pasagerii fugind pe pistă, pentru a se îndepărta de avion. O filmare din carlingă arată un motor în flăcări, în timp ce din avion se aud strigăte de panică.

Tabloidul Komsomolskaia Pravda a publicat mărturia unui pasager, Petr Egorov: “Decolam și avionul a fost lovit de un fulger (…) Aterizarea a fost dură, aproape mi-am pierdut conștiența de frică. Avionul a sărit de pe pistă ca o lăcustă și a luat foc la sol”.

“Zborul Su-1492 a decolat așa cum era prevăzut la 18,02 (15,02 GMT). După decolare, echipajul a raportat o anomalie și a luat decizia să revină la aeroportul de plecare”, a precizat aeroportul, într-un comunicat.

“La 18,30, aparatul a efectuat o aterizare de urgență, după care a fost declarat incendiul”, continuă comunicatul.

“A încercat o aterizare de urgență, nu a reușit prima oară și, la a doua tentativă, trenul de aterizare a lovit (solul), după care botul și a luat foc”, scria după accident agenția Interfax, citând o sursă anonimă.

Au scăpat ca prin minune 37 de pasageri, dintre care 6 au fost răniți – 2 în stare grav, fiind internați la reanimare.

Suhoi Superjet 100, primul avion civil conceput de Rusia post-sovietică, este destinat să concureze cu brazilianul Embraer și canadianul Bombardier pe piața avioanelor regionale, fiind o sursă de mândrie pentru țară la momentul lansării, în 2011. Nu a reușit însă să convingă piețele din afara Rusiei.

0 Shares