Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Nicușor Dan a intrat în cursa internă a USR pentru candidatura la șefia Primăriei Capitalei / JUSTIȚIE: Anchetatorii reconstituie, timp de două zile, crimele din Caracal / Dincă a fost mutat la arestul IPJ Olt / ANM: Vremea se răcește semnificativ / Un val de aer polar străbate țara de miercuri până vineri /

Breaking News:
 

Cele mai noi cunoştinte despre asteroizi, obţinute cu ajutorul misiunilor spaţiale

Mirel Bîrlan, astronom la Institutul de Mecanică Cerească şi de calcul al Efemeridelor din cadrul Observatorului Astronomic din Paris şi cercetător asociat la Institutul Astronomic al Academiei Române, va prezenta sâmbătă, la ora 20.00, la sediul central al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, cele mai noi cunoştinte despre asteroizi, obţinute cu ajutorul misiunilor spaţiale Rosetta, Hayabusa 1 şi 2, Dawn şi OSIRIS-Rex.

“După ora 21.30, o să continuăm cu observaţii astronomice pe platoul din faţa Teatrului „Victor Ion Popa”. Accesul va fi liber!”, se arată în mesajul transmis de Dumitru Ciprian Vîntdevară, muzeograf al Planetariui și Observatorului Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad.

Invitat special est e

El a propus Uniunii Astronomice Internaţionale denumirea asteroidului 7986 Romania.

Din anul 2001, asteroidul cu numărul 10034 îi poartă numele.

Asteroizii fac parte din categoria micilor corpuri care se află în Sistemul Solar.

Cataloagele lor includ peste 790 mii de astfel de corpuri. Cea mai mare parte a acestora se află între planetele Marte si Jupiter, în centura principală de asteroizi.

O populaţie de asteroizi se apropie de orbita Pamantului; aceştia sunt asteroizii geointersectori. Cunoaşterea intima a acestei populaţii ne oferă cheia descifrării istoriei şi evoluţiei Sistemului Solar, de la inceputul formârii proto-planetelor, acum 4,5 miliarde de ani.

Conferinţa va prezenta cele mai noi cunoştinte despre asteroizi, obţinute cu ajutorul misiunilor spaţiale Rosetta, Hayabusa 1 şi 2, Dawn şi OSIRIS-Rex.

Aceste rezultate vor fi completate cu informaţiile obţinute de la sol şi cu instrumentele instalate pe telescoapele de 8 m diametru, Very Large Telescope din Cerro Paranal în Chile.   

0 Shares