Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Nicușor Dan a intrat în cursa internă a USR pentru candidatura la șefia Primăriei Capitalei / JUSTIȚIE: Anchetatorii reconstituie, timp de două zile, crimele din Caracal / Dincă a fost mutat la arestul IPJ Olt / ANM: Vremea se răcește semnificativ / Un val de aer polar străbate țara de miercuri până vineri /

Breaking News:
 

Dublu concert la ARCUB: Cristian Soleanu & Albert Tajti și Ana Dubyk Quartet

Seria concertelor de jazz din cadrul celei de-a treia stagiuni “Artist in Residence” de la ARCUB continuă cu un dublu recital, susținut de artiștii Cristian Soleanu & Albert Tajti în proiectul “Straight Tones” și Ana Dubyk Quartet în concertul “Halcyon”.

Muzicienii se vor întâlni pe scena Sălii Mari de la ARCUB pentru o seară de excepție în data de 6 iunie începând cu ora 20:00 într-un concert fascinant, plin de explorări muzicale, libertate stilistică și improvizație.

Straight Tones” este un  proiect muzical înființat de saxofonistul Cristian Soleanu și de pianistul Albert Tajti. Colaborarea dintre cei doi muzicieni a început în anul 2013, când Albert a fost cooptat în cvartetul condus de Cristian Soleanu, continuând în diferite proiecte. Tabloul muzical propus în acest proiect, alcătuit din compozițiile celor doi, face parte din spațiul sonor contemporan al muzicii, luându-și ca punct de plecare improvizația, și are un caracter cameral.

Cristian Soleanu a început să studieze, autodidact, saxofonul la vârsta de paisprezece ani, după ce, în urmă cu patru ani, sub îndrumarea profesoarei Adriana Winkler, descoperise clarinetul.

În 1985, absolvă clasa de clarinet a Liceului „George Enescu” din București, iar în continuare se dedică exclusiv studiului și practicii saxofonului și a muzicii de jazz. De-a lungul anilor, participă la cele mai importante festivaluri de gen din țară, alături de Johnny Răducanu, Mircea Tiberian, Ion Baciu jr., Lucian Ban ș.a.

Începând cu anul 1990, este solist al Big Band-ului Radiodifuziunii, unde are ocazia să colaboreze cu Shirley Basie, Peter Herbolzheimer, Dusko Goykovich, Richard Galliano.

În paralel cu activitatea de la radiodifuziune, demarează sau face parte din diferite proiecte pentru festivaluri și cluburi alături de muzicienii Sam Newsome, Burton Greene, Alex Harding, Eric Revis, John Hebert, Olivier Gatto, Eric Mc Phearson, Vlad Popescu , Nasheet Waits, George Dumitriu, Nicolas Simion.

În anul 2016, obține, în urma susținerii tezei “ Improvizația Muzicală- O Perspectivă Compozițională”, titlul de doctor în muzică acordat de Facultatea de Compoziție și Muzicologie din cadrul Universității Naționale de Muzică București.

Albert Tajti este unul din cei mai reprezentativi pianiști de jazz din România. A studiat compoziție muzicală la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, apoi a frecventat cursurile ICon Arts pentru perfecționare în acompaniament și solistică, sub îndrumarea profesorului Mircea Tiberian.

Participă în proiecte importante și colaborează cu soliști și instrumentiști de jazz remarcabili încă din 2011. Printre aceștia se numără Luiza Zan, Nadia Trohin, Ana Cristina Leonte, Nicolas Simion, Cristian Soleanu, Alex Man, Sorin Romanescu, Ciprian Pop, Michael Acker, Razvan Cojanu, Vlad Popescu, Octavian Scurtu.

Printre evenimentele la care a fost invitat, menționăm Bucharest Jazz Festival, Alba Jazz Festival, Jazz Tm, DobroJazz, EUROPA Fest, Street Delivery, Csiki Jazz.

Cel mai recent proiect al Anei Dubyk, “Halcyon”, conține numai compoziții proprii. Fiecare piesă are ca sursă de inspirație diversele experiențele muzicale trăite în ultimii ani. Pe scena ”Artist in Residence” i se vor alătura pianistul Toma Dimitriu (România/ Franța), basistul Andrea Caruso (Italia/ Olanda) și toboșarul Iulian Nicolau (România).

Ana Dubyk a absolvit Secția de jazz a Universității Naționale de Muzică din București în 2016, iar în 2018 a absolvit masterul în cadrul Secției de jazz de la The Prince Claus Conservatoire din Groningen, Olanda.

A studiat cu muzicieni precum Mircea Tiberian, David Berkman, Michael Kanan, Cécile McLorin Salvant, JD Walter, Deborah Brown etc. A cântat în diferite cluburi și festivaluri din România, New York și Olanda și a colaborat cu muzicieni din Columbia, SUA, Coreea, Italia, Spania, Franța, Lituania, Rusia și cu muzicieni români (Mircea Tiberian, Toma Dimitriu, Albert Tajti, Michael Acker, Mihai Iordache etc.). Face parte din grupul a capella “The Twisters”, alături de care a colaborat cu pianistul de jazz, compozitorul și profesorul Mircea Tiberian, în musicalul Jazzy Tarot.

Toma Dimitriu a studiat cu muzicieni precum Marius Pop, Mircea Tiberian, Ion Baciu Jr., Gene Jackson, David Berkman, Joris Teepe, Matt Wilson. În 2017 a absolvit Secția de jazz de la The Prince Claus Conservatoire din Groningen, Olanda. Colaborează cu artiști din România, Olanda, Spania, Italia, Germania, Statele Unite, Columbia, Serbia și Austria, în proiecte precum “The Pale Dot”, cu Mircea Tiberian, “Free Style Trio”, “Latin Duo”, “Transylvanian Jazz”, cu Nicolas Simion Group, Spanish Tenors Quintet. Concertează în cluburi din New York, Franța, Germania, Olanda și România.

Originar din Italia, Andrea Caruso a studiat contrabasul clasic la Conservatorul din Foggia, unde i-a avut ca profesori pe Massimiliano Mauthe von Degerfeld, Maurizio Rolli, Luigi Giannatempo și Sandro Santa. Susține concerte în Olanda, Belgia, Serbia, Germania, Elveția, Lituania, China și SUA.

Absolvent al Universității Naționale de Muzică București, Iulian Nicolau a venit în contact cu muzica improvizată și cu muzica de jazz în urma întâlnirii cu Borislav Petrov, Cătălin Milea și Alex Mann. Printre artiștii cu care a colaborat se numără Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Alex Man, Cătălin Milea, Emil Bîzgă, Sorin Zlat.

 

0 Shares