Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Liviu Dragnea a convocat CEx la ora 16.00 pentru a-i reconfirma susținerea / El a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul “Bombonica” / Sentința nu este definitivă

Breaking News:
 

Muzeul Ţăranului găzduieşte în weekend Târgul iconarilor şi al meşterilor cruceri

Muzeul Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, găzduieşte în weekend o nouă ediţie a Târgului iconarilor şi al meşterilor cruceri.

Evenimentul prevede ca în fiecare zi de vineri până duminică, între orele 10.00 şi 18.00, vizitatorii să vadă lucrări realizate de “iconari demult consacraţi în cadrul târgurilor MŢR şi prezenţi în colecţii particulare şi muzeale, dar şi iconari nou descoperiţi, care asigură, ca şi anii trecuţi, calitatea şi valoarea viziunii lor asupra meşteşugului”.

Organizatorii susţin că “structura târgului rămâne, ca întotdeauna, mai aproape de atmosfera unei sărbători, celebrând prin prăznicare sfinţi protectori, heruvimi şi Crucea în variante neîmpuţinate, toate zugrăvite şi închipuite pe icoane pe sticlă, icoane pe lemn, icoane de vatră, cruciţe, cruci de mână, pristolnice, miniaturi religioase, izvoade, pecetare, mozaicuri, obiecte şi lucrări care se înscriu în teritoriul artei sacre. Adăugăm acestora pânzături, ştergare, scoarţe, aduse în târg de colaboratorii noştri mai vechi şi mai noi. Însoţim iconarii cu ceaiuri de leac, cozonaci, dulceţuri, miere şi prăjituri de casă.

Totodată, vor fi organizate nelipsitele ateliere de pictură pe sticlă şi lemn, dar şi cel de însemnat şi încrustat cruci. Copiii, dar şi adulţii sunt invitaţi să descopere cum desenau iconarii vechi izvoadele şi zugrăveau sfinţii şi îngerii, pictând pe dosul sticlei sau pe lemn grunduit, cum se însemnează şi se încrustează pristolnicele şi icoanele de vatră, în cadrul unor întâlniri cu câţiva dintre iconarii şi crucerii al căror meşteşug prezintă atât o raportare adecvată la canon, cât şi o sursă de inspiraţie pentru noi creaţii”.

Intrarea este liberă.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.