Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Biroul permanent al Camerei Deputaților se întrunește luni / Opoziția cere convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare / Motivul: înființarea a două comisii de anchetă / Prima pentru abuzurile Jandarmeriei și a doua pentru pesta porcină / JUSTIȚIE: 250 de plângeri penale împotriva jandarmilor violenți la protestul din 10 august / Alți peste 200 de răniți au fost audiați de procurori /  

Breaking News:
 

O poză cât 1.000 de cuvinte, de Ziua Internațională a Astronomiei

Ziua Internațională a Astronomiei a fost organizată, ca de fiecare dată, în strada la Bârlad, în parcul Victor Ion Popa. 
 
 
Într-o fotografie care a devenit virală pe retele de socializare apare Ciprian Vîntdevară, muzeograf și astronom al Planetariului și Observatorului Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad cum ajuta un copil să privească printr-o lunetă solară. 
 
Celebrul astronom român Ciprian Vintdevara a descoperit în anul 2015 o Nova Roșie Luminoasă – un nou corp ceresc nou, primul descoperit în istoria astronomiei românești.
 
 
Ziua Astronomiei se aniversează, în fiecare an, într-o zi de sâmbătă din luna aprilie sau mai, când Luna este în preajma fazei de Primul Pătrar.
 
Anul acesta, evenimentul a avut loc în 21 aprilie, iar echipa de la Observatorul Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan” se va implica în mai multe activităţi publice, ce au ca principal obiectiv promovarea şi popularizarea astronomiei.
 

Cu acest prilej, astronomul amator Daniel Berteşteanu, de la Astroclubul Bucureşti, va susţine o prezentare publică, începând cu ora 18.30, la sediul Observatorului Astronomic din str. Republicii nr. 235.

 
Observaţiile astronomice din stradă s-au desfăşurat în zona centrală a oraşului Bârlad, parcul “Victor Ion Popa” (la strada principală), între orele 20.30 – 21.30.