Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Birchall i-a enervat pe baronii PSD și a fost remaniată / Dana Gârbovan este propusă ministru al Justiției / Iulian Iancu este propus vicepremier pentru Economie / Fifor este propus ministru plin la Interne / Șerban Valeca este propus ministru al Educației / Iohannis îi poate respinge / PARLAMENT: Ciolacu a convocat Camera Deputaților în sesiune specială, săptămâna viitoare / ANM: Caniculă și disconfort termic în aproape toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

Tango-jazz și recital de poezie, în Stagiunea „Eufonii la MNLR”

Stagiunea „Eufonii la MNLR” pregătește o nouă serată dedicată creativității autorilor români de jazz și literatură, vineri, 19 aprilie, de la ora 19:00, în saloanele Muzeului Național al Literaturii Române.

Evenimentul marchează finalul primului sezon al Eufoniilor din care au făcut parte numeroși artiști, nume mari ale jazz-ului autohton, dar și tinere talente, alături de unii dintre cei mai apreciați scriitori contemporani.

Invitați ai Vol. 6 sunt membrii formației Accord Vibes: Alexandru Anastasiu – vibrafon, Fernando Mihalache – acordeon și Cezar Knihinschi – contrabas, alături de poetul Claudiu Komartin care va citi din cele mai recente scrieri, nepublicate până în prezent.

Prin dialogul inedit al instrumentelor vibrafon, acordeon și contrabas, concertul va pune în lumină caracterul versatil al muzicii de tango la întâlnirea cu posibilitățile infinite ale improvizației de jazz. Rezultatul? Un melanj seducător și pasional prin care formația Accord Vibes s-a făcut remarcată nu o dată pe marile scene de concert din România.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, rezervarea fiind esențială. RSVP la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

Programul concertului va cuprinde lucrările compozitorilor Astor Piazzolla și Richard Galliano, pionieri care au revoluționat două genuri tradiționale, de primul fiind legată apariția new tango-ului, cel de-al doilea modernizând genul French musette. Pornind de aici, artiștii promit o seară de excepție, aflată la confluența unor timbre inedite transformate în teme de improvizație prin aranjamentele făcute de membrii formației. Un context în care poezia va juca cu siguranță unul dintre rolurile principale.

Un alt element de noutate este prezența distinctă a vibrafonului, instrument de percuție cu sonorități speciale pe care Alexandru Anastasiu îl stăpânește cu virtuozitate. Artistul este doctor în muzică și masterand la clasa de dirijat condusă de Tiberiu Soare la UNMB. Alături de el va fi Fernando Mihalache, unul dintre cei mai buni acordeoniști ai momentului, doctor în muzică și profesor la UNMB, și Cezar Knihinski, un alt muzician excepțional, membru al Orchestrei Naționale Radio alături de Alexandru Anastasiu.

Intermediile de lectură vor fi susținute de Claudiu Komartin, poet, traducător, publicist și editor. A publicat, începând cu 2003, șase volume de poezie, dintre care cel mai recent, „Maeștrii unei arte muribunde” (Cartier, 2017, 2018), a primit Premiul PEN România și Premiul „Matei Brâncoveanu” pentru literatură. Este redactor-șef al publicației semestriale „Poesis internațional” (fondată în 2010) și autorul mai multor antologii și volume colective, printre care „Sârmă ghimpată. Când focurile se vor stinge printre ruine. Poeți ai generației războiului” (Cartier, 2018). A pornit în anul 2009 Clubul de lectură Institutul Blecher, ajuns în aprilie 2019 la ediția cu numărul 200. La evenimentul de vineri va citi în special poeme inedite.

Accord Vibes – Just Tango este unul dintre cele mai complexe și spectaculoase proiecte de muzică new tango din România și nu numai. Muzica sa este o poveste seducătoare despre pasiune și abandon, despre exaltare și pierderea de sine în celălalt. Este o poveste despre iubire și suferință, despre fiecare dintre noi. Într-o formulă originală: Alexandru Anastasiu – vibrafon, Fernando Mihalache – acordeon și Cezar Knihinschi – contrabas, Accord Vibes preia celebrele piese ale lui Astor Piazzolla, cărora le conferă un aer de unicitate, prin aranjamente originale și maniera interpretativă de înaltă ținută. Proiectul a debutat, alături de prezența actriței Anca Țurcașiu, în data de 4 decembrie 2016 la Sala Radio din București și a continuat printr-un turneu national în 4 orașe: Târgu –Mureș, Ploiești, Brașov și Sibiu. De asemenea, s-a materializat prin apariția unui Compact Disc.

Evenimentul face parte din proiectul ambițios „100 de ani în 100 de concerte” organizat de UCIMR pentru a celebra Centenarul alături public și cei mai buni artiști ai momentului, un proiect cultural finanțat de Primăria Sectorului 1 București, prin Centrul Cultural al Sectorului 1.

0 Shares