KIA Exim Bank UE the GROUP Borsec Samsung Carrefour Deichmann Dedeman Metro Auchan
KIA Best Advertising Cotnari ComputerLand Sony Arctic Dacia Rompetrol Penny Selgros

POLITICĂ: Liberalii au revenit la comisia lui Iordache de modificare a Legilor Justiției / PROTEST: BNS, Cartel Alfa și 42 de grupuri civice și ONG-uri cheamă românii în stradă / Duminică la ora 18.00 i se cere la nivel național demisia lui Dragnea și Tăriceanu / Totodată, pe 12 decembrie va fi un mare miting sindical / 

Breaking News:
 

Avocat din Baroul Bucureşti, reţinut pentru favorizarea făptuitorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată

Procurorii DIICOT anunţă reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Marius Vicenţiu Coltuc, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, şi Adrian Mihai Olteanu.

Marius Vicenţiu Coltuc este acuzat de comiterea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Adrian Mihai Olteanu este acuzat de instigare la favorizarea făptuitorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Conform procurorilor DIICOT, “în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada aprilie-mai 2017, inculpatul Olteanu Mihai Adrian împreună cu o altă persoană interesată, care la aceea dată aveau cunoştinţă de arestarea unui inculpat cercetat de către DIICOT şi probabilitatea ca acesta să declare ceva şi cu privire la alte persoane implicate în activitatea infracţională, printre aceştia fiind şi persoana interesată, l-au contactat pe inculpatul Coltuc Marius Vicenţiu – avocat în cadrul Baroului Bucureşti solicitându-i acestuia să încerce să vorbească cu inculpatul arestat şi să se intereseze la acesta şi la instanţă de stadiul şi obiectul dosarului în care acesta era cercetat, respectiv persoanele vizate, inclusiv existenţa sau nu a unor declaraţii cu privire la persoana interesată.

Din actele de cercetare penală efectuate în cauză, a rezultat că inculpatul Coltuc Marius Vicenţiu a efectuat cele solicitate, procedând la falsificarea prin contrafacerea scrierii, subscrierii şi atestării unor împrejurări necorespunzătoare adevărului a mai multor înscrisuri sub semnătură privată, respectiv contract de asistenţă juridică, act adiţional la acesta, precum şi două împuterniciri avocaţiale aferente, prin care a arătat în mod nereal calitatea de avocat ales în cauza instrumentată de către DIICOT, obţinând şi furnizând date şi informaţii persoanei interesate”.

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti sunt aşteptaţi să anunţe, sâmbătă, dacă se impune arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi inculpaţi sau dacă aceştia merită o măsură mai blândă.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.