Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Iohannis anunță că este “obligat” să promulge una dintre Legile Justiției modificată de Parlament / Este vorba despre Legea 304 privind organizarea judecătorească / GUVERN: UNu a fost emisă OUG privind amnistia și grațierea / 

Breaking News:
 

Avraham Morgenstern, condamnat definitiv la 8 ani închisoare după ce a dispărut de 3 luni

Afaceristul israelian Avraham Morgenstern, prieten de infracțiuni cu fostul primar Radu Mazăre, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 8 ani închisoare pentru evaziune fiscală, vineri seară, după o pedeapsă de 12 ani primită în primă instanță, de la Tribunalul București.

Radu Mazăre și avraham Morgenstern

Sentința definitivă vine la doar câteva ore după ce Corpul de control al ministrului de Interne Carmen Dan a prezentat rezultatul anchetei asupra polițiștilor care l-au scăpat în urmă cu 3 luni pe Morgenstern, când acesta a dispărut din România.  

Avraham Morgenstern se afla sub control judiciar și nu avea voie să părăsească țara. Ulterior, pe numele lui a fost emis un mandat de arestare în lipsă, la sfârșitul lunii mai. Dar condamnatului nu i s-a mai dat de urmă.

Vineri seară, Curtea de Apel București a admis în parte apelul declarat de avocații lui Avraham Morgenstern și a scăzut pedeapsa aplicată omului de afaceri, de la 12 ani la 8 ani de închisoare.

De asemenea, firma Shapir Structures SRL (aflată în insolvență) trebuie să plătească o amendă penală de 320.000 lei.

Judecătorii de la CAB au menținut decizia tribunalului privind plata de către Avraham Morgenstern și Shapir Structures SRL a unui prejudiciu de 53.836.994 lei către statul român, reprezentat de Ministerul Finanțelor – ANAF.

În acest sens, instanța a dispus punerea scrisorii de garanție bancară în original în cuantum de 53 milioane lei, până la ridicarea acesteia de către ANAF.

Evaziune din contracte cu statul

Potrivit DNA, în perioada 2009 – 2014, Morgenstern, în calitate de administrator al firmei Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obținute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public și Privat) Constanța și Confort Urban SRL Constanța și nu a înregistrat facturile fiscale aferente veniturilor în executarea acestor contracte.

“În aceeași perioadă, inculpatul a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanță și asistență tehnică oferite de societățile Larton Consultants Ltd Cipru și Comrad Leasing Ltd Cipru. Aceste activități au fost realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro”, susține DNA.

În dosar, procurorii au pus sechestru pe bunuri mobile și imobile ale lui Avraham Morgenstern și Shapir Structures SRL, în valoare totală estimată de circa 2,8 milioane lei și 4 imobile situate în municipiul Constanța, neevaluate.

Prieten de infracțiuni cu Mazăre și Schwartzenberg

 

Avraham Morgenstern este un apropiat al fostului primar al Constanței Radu Mazăre, inculpat și el în mai multe dosare penale și condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni în dosarul retrocedrărilor ilegale de terenuri pe faleza Constanța.

Din grupul de prieteni al celor doi face parte și omul de afaceri Elan Schwartzenberg, fugit și el din țară, fiind cercetat de DNA.

Avraham Morgenstern a mai fost trimis în judecată de DNA într-un alt dosar, în care este acuzat că l-a mituit pe Radu Mazăre cu 175.000 de euro, pentru a câștiga o licitație de construire a unor locuințe sociale în campusul “Henri Coandă” din Constanța. Mita ar fi fost intermediată de Elan Schwartzenberg.

Vă invităm să citiți și

http://www.secundatv.ro/penali/politia-a-repetat-figura-cu-ghita-disparitia-condamnatului-morgenstern-anuntata-dupa-15-zile-78967.html/