Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

EXTERNE: Șoferul unui taxi a pătruns într-un grup de fani mexicani prezenți la Moscova pentru a urmări Campionatul Mondial de fotbal/ Nouă persoane au fost rănite, una dintre victime fiind în stare gravă/ Șoferul a fost reținut

Breaking News:
 

Avraham Morgenstern, prietenul lui Radu Mazăre, condamnat la 12 ani de închisoare

Avraham Morgenstern, patronul firmei Shapir Structures SRL și prieten al fostului primar Radu Mazăre – împreună cu care este trimis în judecată într-un alt dosar de corupție –, a fost condamnat în primă instanță, de Tribunalul București, la 12 ani închisoare, pentru evaziune fiscală.

avraham-morgenstern-mazare

Totodată, Morgenstern și firma lui trebuie să plătească în solidar la ANAF 53.836.994 lei reprezentând prejudiciul adus bugetului de stat și nerecuperat, la care se adaugă obligațiile fiscale accesorii, calculate de la data săvârșirii faptelor până la data plății efective.

Tribunalul a mai dispus ca firma Shapir Structures SRL (aflată în insolvență) să plătească o amendă penală de 400.000 de lei, plus 30.000 de lei cheltuieli judiciare – la fel ca Morgenstern.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Dosarul a fost trimis în judecată în urmă cu aproape 2 ani, în 12 februarie 2015.

Faptele

Potrivit DNA, în perioada 2009 – 2014, Morgenstern, în calitate de administrator al firmei Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obținute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public și Privat) Constanța și Confort Urban SRL Constanța și nu a înregistrat facturile fiscale aferente veniturilor în executarea acestor contracte.

“În aceeași perioadă, inculpatul a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanță și asistență tehnică oferite de societățile Larton Consultants ltd Cipru și Comrad Leasing ltd Cipru. Aceste activități au fost realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro”, susține DNA.

În dosar, procurorii au pus sechestru pe bunuri mobile și imobile ale lui Avraham Morgenstern și Shapir Structures SRL, în valoare totală estimată de circa 2,8 milioane lei și 4 imobile situate în municipiul Constanța, neevaluate.

Alt dosar, cu Radu Mazăre

Într-un alt dosar, Morgenstern a fost trimis în judecată de DNA la pachet cu frații Mazăre, în data de 1 aprilie 2016.

trucarea licitației din 2011 pentru construirea locuințelor din Campusul Social “Henri Coandă”. Omul de afaceri Avraham Morgenstern i-a dat șpagă primarului Mazăre 175.000 de euro pentru a-l face câștigătorul contractului de 40.964.030 lei, fără TVA (circa 10 milioane de euro).

”Precizăm că din suma totală de 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferați către contul personal al primarului Mazăre Radu Ștefan și 80.000 de euro către contul pus la dispoziție de fratele său Mazăre Alexandru, ambele fiind deschise la o bancă din Israel”, precizează procurorii în rechizitoriu.

Este al 4-lea dosar în care Radu Mazăre este judecat, în acesta pentru luare de mită și 3 infracțiuni de fals în declarații (nu şi-a trecut în declaraţiile de avere contul personal din Israel, unde în 2011 i-au intrat 95.000 de euro).

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, este acuzat de  complicitate la luare de mită și de fals în declarații (3 infracțiuni).

Afaceristul Morgenstern este acuzat de dare de mită.

Dosarul se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ),

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.