Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Birchall i-a enervat pe baronii PSD și a fost remaniată / Dana Gârbovan este propusă ministru al Justiției / Iulian Iancu este propus vicepremier pentru Economie / Fifor este propus ministru plin la Interne / Șerban Valeca este propus ministru al Educației / Iohannis îi poate respinge / PARLAMENT: Ciolacu a convocat Camera Deputaților în sesiune specială, săptămâna viitoare / ANM: Caniculă și disconfort termic în aproape toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

Codrin Ștefănescu și Mircea Drăghici, la DNA în dosarul delapidării subvenției primite de PSD

Codrin Ștefănescu, secretar general al PSD, și Mircea Drăghici, trezorierul partidului, s-au prezentat luni la DNA, unde au stat câteva minute pentru a depune documente în dosarul delapidării subvenției din bani publici primite de formațiunea politică condusă de Liviu Dragnea, din partea Autorității Electorale Permanente (AEP).

La începutul lunii aprilie, DNA a anunțat începerea urmăririi penale împotriva trezorierului PSD, acuzat că și-ar fi însușit în scop personal 380.000 de euro din subvenția acordată partidului.

Codrin Ștefănescu a acuzat procurorii, atât la intrare, cât și la ieșire, de faptul că au declanșat o anchetă “abuzivă și pe lângă Constituție”. 

El nu a răspuns însă întrebării firești a jurnaliștilor: “De ce și-a cumpărat Drăghici din banii de subvenție o mașină și o vilă”?

Drăghici a sărit ca ars, susținând că sunt “minciuni incredibile”.

Codrin Ștefănescu a avut argumente politice: “Autoritatea Electorală Permanentă și Curtea de Conturi sunt singurele instituții în măsură să verifice modul în care partidele cheltuiesc banii din subvenția de la AEP, iar aceste două instituții chiar își fac treaba. Să te bagi cu bocancii în viața internă a partidului mi se pare un lucru nefiresc. E abuzivă ancheta, modalitatea în care se bagă în viața partidului. (…) Nu aș vrea să se întâmple lucrul acesta nici unui partid de opoziție”.

“Ancheta DNA este ilegală și pe lângă Constituție. Oportunitatea cheltuirii banilor o decide partidul, nu DNA, nu e treaba DNA”, a mai spus el, la intrare.

La ieșirea de la DNA, el a precizat că “avem informații că vor fi chemați pe rând mai mulți membrii din conducerea PSD doar ca să confirmăm ceea ce am scris în această adresă către ei și urmează ca în zilele următoare să luăm și noi o decizie în ceea ce privește acest abuz. S-ar putea să facem niște reclamații în sensul acesta. Este foarte posibil, ne vom însoți și cu avocații partidului pentru că așa ceva este un precedent periculos pentru toate partidele politice și pentru democrația din România. (…) Urmează să luăm o decizie în zilele următoare privind acest abuz. S-ar putea să facem niște reclamații în sensul acesta”.

Întrebat dacă va depune reclamații la Secția pentru Investigații a Infracțiunilor din Justiție, secretarul general PSD a spus că “este foarte posibil”.

278 Shares