Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Birchall i-a enervat pe baronii PSD și a fost remaniată / Dana Gârbovan este propusă ministru al Justiției / Iulian Iancu este propus vicepremier pentru Economie / Fifor este propus ministru plin la Interne / Șerban Valeca este propus ministru al Educației / Iohannis îi poate respinge / PARLAMENT: Ciolacu a convocat Camera Deputaților în sesiune specială, săptămâna viitoare / ANM: Caniculă și disconfort termic în aproape toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

Coldea: Aducerea lui Nicolae Popa în țară a fost o operațiune de succes, care deranjează pe foarte mulți

După aproape 4 ore de audieri la procuroarea Adina Florea de la Secția specială, în dosarul deschis de aceasta fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI), Florian Coldea, a declarat că instituția pe care a condus-o s-a implicat în aducerea în țară a escrocului Nicolae Popa, pe care o consideră o operațiune de succes.

foto: Digi 24

„SRI a fost implicat în localizare și aducere în țară a lui Nicolae Popa. A fost considerată o operațiune de succes și reflectă buna cooperare între instituțiile statului, cooperare care, am constatat în timp, căderanjează pe foarte multe persoane şi, din acest punct de vedere, am văzut că toată lumea face eforturi disperate ca, practic, această cooperare să afecteze într-un fel sau altul capacităţile României de apelicare a legii, respectiv să vulnerabilizeze România, ca ţară de frontieră a NATO şi UE”, a declarat Coldea, la finalul audierilor.

 Referitor la acuzațiile aduse de Adina Florea fostei șefe a DNA, Coldea a precizat: ”În ceea ce o priveşte pe Laura Codruţa Kovesi, personal, în nicio împrejurare nu am luat la cunoştinţă de vreo activitate care să fie infracţiune, nici la nivelul instituţiei nu am obţinut niciun fel de informaţii cu privire la posibile infracţiuni sau posibile date în acest sens. Sper din tot sufletul că ar fi important să discutăm şi consider că era important să discutăm despre toţi cei care nu s-au implicat în aducerea lui Popa în ţara noastră, toţi cei care, după mai bine de 10 ani, nu au contribuit decisiv, aşa cum a făcut-o Serviciul Român de Informaţii, pentru a contribui, prin posibilităţile pe care le are, la efectuarea unui act de justiţie pentru cele peste 155.000 de persoane care au fost păgubite cu mai mult de 300 de milioane de RON”. 
 
Despre prezenţa a doi ofiţeri SRI – un medic și un traducător – în aeronava cu care a fost adus Nicolae Popa în ţară, coldea a spus: “V-am asigurat că au asigurat sprijin, potrivit legii. S-a cooperat în baza responsabilităţilor şi protocoalelor. Nu pot să fac referiri mai multe în acest moment referitor la acest caz, este un caz aflat în derulare. Am dat toate explicaţiile necesare, v-am spus”.
 
Audierea lui coldea a avut loc în dosarul privind extrădarea din Indonezia a escrocului FNI Nicolae Popa, care fugise de 10 ani din țară și era condamnat la 15 ani de închisoare. 
 
Adina Florea a deschis dosarul în urma unei plângeri penale depuse de fostul deputat PSD Sebastian Ghiță, care a fugit din țară în decembrie 2016, pentru a scăpa de arestarea preventivă  în mai multe dosare de corupție instrumentate de DNA.
 
Coldea a fost citat telefonic de Adina Florea, dar a venit personal să-și ridice citația, pe 22 aprilie, la registratura Secției speciale – denumită de jurnaliști, în mod ironic, Secția “SS”, pentru că a fost înființată de PSD-ALDE, cu sprijinul UDMR, prin modificarea Legilor Justiției, pentru a-i intimida pe magistrați.
 
Pe 28 martie, Adina Florea a plasat-o sub control judiciar pe Laura Codruța Kovesi, însă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus revocarea acestei măsuri.
Anca Florea, umilită! ÎCCJ i-a ridicat lui Kovesi controlul judiciar (integral)
Kovesi, acuzată că a cerut bani de la Ghiță să-l aducă în țară pe escrocul FNI

Adina Florea o acuză pe fosta șefă a DNA că a cerut și luat mită de la Ghiță peste 200.000 de lei pentru plata avionului care l-a adus în țară pe escrocul Nicolae Popa, fugit în Indonezia ca să scape de închisoare. 

Alte capete de acuzare sunt abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă.  

Însă MAI și IGPR au precizat deja, în două comunicate, că plata aducerii în țară cu un avion de line a escrocului Nicolae Popa, extrădat din Indonezia, a fost făcută cu bani de la buget.
251 Shares